Μετά από σύντομη νοσηλεία σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες ο Larry Flynt «άφησε την τελευταία του πνοή» σε ηλικία 78 ετών την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου.

Ο Larry Flynt ήταν ο ιδρυτής του περιοδικού «Hustler» ενώ παράλληλα πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα της βιομηχανίας πορνό.

Ποιός ήταν ο Larry Flynt

Ο Larry Flynt ήταν ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα της βιομηχανίας πορνό. Το 1970 ίδρυσε το περιοδικό «Hustler» ως την έντυπη εκδοχή του ομώνυμου κλαμπ για ενήλικες. Στα τέλη της ίδιας δεκαετίας, το περιοδικό είχε περισσότερους από 2 εκατομμύρια συνδρομητές.

Πέθανε ο Larry Flynt, «μεγιστάνας της ροζ βιομηχανίας»

Νωρίτερα, το 1965, με 1.800 δολλάρια είχε αγοράσει το μπαρ της μητέρας του στο Οχάιο στο οποίο και δούλευε σχεδόν 20 ώρες την ημέρα. Για να αντέχει έπαιρνε αμφεταμίνες. Κάποια στιγμή που έβγαζε παραπάνω από 1.000 δολλάρια την εβδομάδα, αποφάσισε να αγοράσει 2 ακόμη μπαρ. Ένα εκ των οποίων «high class» με σχεδόν γυμνές χορεύτριες και το ονόμασε Hustler Club.

Από το 1968 και μετά, ακολούθησε μια επιτυχημένη περίοδος ώσπου άνοιξε 6 «Hustler Club» σε 6 διαφορετικές περιοχές.

Είχε αντιμετωπίσει πολλές δικαστικές διαμάχες σχετικά με το περιεχόμενο του εντύπου –όπως έχει αποδοθεί και στον κινηματογράφο το 1996 στην ταινία του Milos Forman «People vs. Larry Flynt» (Υπόθεση Λάρι Φλιντ) όπου τον υποδύθηκε ο Woody Harrelson. Η ταινία μάλιστα ήταν υποψήφια για 2 Όσκαρ.

Ο ίδιος πάντα υπερασπιζόταν το δικαίωμα στον πλουραλισμό και την ελευθερία του λόγου και είχε δηλώσει ότι «η πορνογραφία είναι η πιο καθαρή μορφή Τέχνης».

Το 1978 καθώς πήγαινε στο δικαστήριο, ένας serial killer, ο Joseph Paul Franklin αποπειράθηκε να τον δολοφονήσει πυροβολώντας τον. Τελικά, τον άφησε παράλυτο από τη μέση και κάτω και για την υπόλοιπη ζωή του χρησιμοποιούσε αναπηρικό καροτσάκι.

Πέθανε ο Larry Flynt, «μεγιστάνας της ροζ βιομηχανίας»

Ο Larry Flynt είχε επίσης διεκδικήσει την Προεδρία των ΗΠΑ, το 1984, ενώ το 2003 είχε βάλει υποψηφιότητα για Κυβερνήτης της Καλιφόρνια, αλλά έχασε από τον Arnold Schwarzenegger.

Είχε παντρευτεί πέντε φορές και είχε έξι παιδιά. Η τελευταία σύζυγός του, Elizabeth Berrios και η κόρη του Theresa βρίσκονταν δίπλα του τη στιγμή του θανάτου του.