Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών άφησε ο Κωστής Βέρρος. Ο δημοσιογράφος πέθανε την ημέρα των γενεθλίων του, στην Αθήνα.

Με σπουδές στην Αθήνα και το Λονδίνο (LSE), ο Κωστής Βέρρος άρχισε τη μακρά διαδρομή του ως ακόλουθος Τύπου σε ελληνικές πρεσβείες, για να καταλήξει ως ανταποκριτής στις Βρυξέλλες, όπου κέρδισε την εμπιστοσύνη και του τότε προέδρου της Κομισιόν, Ζακ Ντελόρ.

Ποιος ήταν ο Κωστής Βέρρος

Ο Κωστής Βέρρος, γεννημένος στην Αθήνα το 1947, αποφοίτησε το 1965 και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Οικονομικά, κάνοντας μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού.

Με αφετηρία το υπουργείο Εξωτερικών μεταπήδησε στη Γ.Γ. Τύπου και Πληροφοριών, υπηρετώντας διαδοχικά στο Λονδίνο, στις Βρυξέλλες και το 1981 στο Στρασβούργο, στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στο τέλος του 1982 παραιτήθηκε από την Γ.Γ.Τ.Π. για να εργαστεί ως ανταποκριτής της Βραδυνής και της Ναυτεμπορικής στις Βρυξέλλες, ενώ απο τα τέλη της δεκαετίας του ’80 βρέθηκε στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του Antenna.

Από το 1989 έως το 1995, διατέλεσε διαδοχικά γραμματέας και πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Βέλγιο.

Το 1994 διέκοψε την ενεργό δημοσιογραφία και έως το 1999 έγινε μέλος της Υπηρεσίας Εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναλαμβάνοντας υπεύθυνος για την Ενέργεια, τις Μικρο-Μεσαίες Επιχειρήσεις, τον Τουρισμό και την Κοινωνική Οικονομία και συνυπεύθυνος για την Πολιτική του Περιβάλλοντος.

Παράλληλα με την συνεργασία του με τον Antenna, το 2000 ανέλαβε τη Διεύθυνση Ειδήσεων του Μακεδονία TV, θέση που διατήρησε μέχρι τον Ιούνιο του 2012.

Διαβάστε περισσότερα