Η πρόταση της Μόσχας περιλαμβάνει «σαφείς διατυπώσεις» όσον αφορά τις αξιώσεις της για τον τερματισμό του πολέμου, επισημαίνεται. Οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν σημειώσει ουσιώδη πρόοδο, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να κάνει λόγο για «αδιέξοδο» στις συνομιλίες, την προηγούμενη εβδομάδα.

Μύδροι Πεσκόφ και Ζαχάροβα κατά του Κιέβου

«Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι διαρκώς απομακρύνονται από τα συμφωνηθέντα σημεία περασμένων συνομιλιών, γεγονός το οποίο επηρεάζει αρνητικά τις διαπραγματεύσεις.

Δε δείχνουν έντονη διάθεση να εντείνουν τη διαδικασία», ανέφερε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Το Κρεμλίνο υποστηρίζει πως έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στο επιτελείο του Κιέβου, με τη Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπο του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών,  να υπογραμμίζει ότι η ουκρανική πλευρά έχει μετατρέψει σε «τσίρκο» τις συνομιλίες και πως αλλάζει τις θέσεις και τη στάση της «για να εκτρέψει την προσοχή».

Οι συζητήσεις για πιθανή κατάπαυση του πυρός έμειναν στάσιμες αυτόν τον μήνα, όταν το Κίεβο κατηγόρησε τη Ρωσία για εγκλήματα πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής αμάχων και της λεηλασίας των κατοικιών τους σε πόλεις της κεντρικής Ουκρανίας που βρίσκονταν υπό την κατοχή των ρωσικών δυνάμεων, πριν από την απομάκρυνσή τους.