Στον ανακριτή του Πειραιά οδηγήθηκαν σήμερα, Τετάρτη, λίγο μετά τις 8:30, οι επτά αστυνομικοί οι οποίοι κατηγορούνται για τον θάνατο του 20χρονου Ρομά μετά από καταδίωξη στο Πέραμα.

Έξω από τα δικαστήρια είχε μαζευτεί πλήθος κόσμου που φώναζαν προς τους αστυνομικούς «Είστε ήρωες. Είμαστε μαζί σας».

https://www.youtube.com/watch?v=0ERGg1Eb2Xs&t=44s&ab_channel=ProtoThema

Παρών είναι και ο συνήγορος υπεράσπισης των επτά αστυνομικών Αλέξης Κούγιας ο οποίος μίλησε στις κάμερες.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Κούγια εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=uLcPNd8ofFs&ab_channel=ProtoThema

Να σημειωθεί πως οι επτά αστυνομικοί οδηγήθηκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην ανακρίτρια Πειραιά.

Την ίδια στιγμή, έξω από τα δικαστήρια Πειραιά πραγματοποιείται συγκέντρωση αλληλέγγυων φοιτητών στον 20χρονο Ρομά που έχασε την ζωή του.

Καταδίωξη στο Πέραμα: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορούνται οι αστυνομικοί

Οι επτά αστυνομικοί κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της οπλοχρησίας.

Σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια που έχει αναλάβει την υπεράσπιση των αστυνομικών ποινική δίωξη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή εις βάρος των επτά αστυνομικών έχει ασκηθεί για τον ένα τραυματία επιβαίνοντα του κλεμμένου οχήματος που νοσηλεύεται φρουρούμενος και για τον τρίτο επιβάτη που οχήματος που διαφεύγει της σύλληψης.

Καταδίωξη στο Πέραμα: Υπό χειροκροτήματα στα δικαστήρια οι 7 αστυνομικοί - «Είστε ήρωες» (vid)

Η καταδίωξη του κλεμμένου ΙΧ ξεκίνησε όταν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έκαναν νόημα σε ένα όχημα, όπου επέβαιναν τρία άτομα να σταματήσει για έλεγχο, αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε.

Στο Πέραμα, ο οδηγός εμβόλισε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τις μηχανές της ΔΙΑΣ και τότε οι αστυνομικοί πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τραυματίσουν θανάσιμα τον 20χρονο και να τραυματίσουν ένα ακόμη άτομο που επέβαινε σε όχημα.

Σύμφωνα με έναν από τους αστυνομικούς που παρασύρθηκε από το όχημα του 20χρονου «Βλέποντας τη πορεία του οχήματος πήδηξα από την μηχανή και έτρεξα να πάρω κάλυψη. Γύρισα και είδα το αυτοκίνητο να χτυπάει και στην κυριολεξία να «καβαλάει» τη μηχανή που οδηγούσε ο οδηγός μου, ο οποίος εκείνη τη στιγμή σερνόταν για να αποφύγει να τον πατήσει το αυτοκίνητο. Εγώ εκείνη τη στιγμή βλέποντας αυτό το πράγμα, έβγαλα το όπλο μου και έριξα τρεις φορές προς το αυτοκίνητο».