Αν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς με το που πέσεις στο κρεβάτι έχε στο νου σου πως ίσως έχει την διατροφή σου ένα μερίδιο ευθύνης. Μια νέα νορβηγική μελέτη έρχεται  να μας δείξει πέντε τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε λίγο πριν αφεθούμε στα χέρια του Μορφέα.

Σοκολάτα

Μπορεί η κατανάλωση σοκολάτας να είναι μία από τις ωραιότερες εγχώριες λίγα μόνο κομμάτια όμως είναι ικανά να περιέχουν υψηλά επίπεδα καφεΐνης. Όσο πιο μεγάλο ποσοστό κακάο υπάρχει στη Σοκολάτα σου τόσο πιο δύσκολο θα είναι για τον οργανισμό σου να μπει στη φάση του ύπνου, αφού η καφεΐνη παραμένει για ώρες στον οργανισμό μετά κατανάλωση.

Μπριζολα

Η λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος μειώνεται στο μισό στη νύχτα γι’ αυτό όλα τα κρέατα που περιέχουν μεγάλη ποσότητα από πρωτεΐνες και λιπαρά όπως οι μπριζόλες ή τα παϊδάκια θα χρειαστούν σχεδόν το διπλάσιο χρόνο για να μπορέσουμε να τα χωνέψουμε.

Σμουθις

Τα έτοιμα ροφήματα κατέχουν συνήθως μεγάλο ποσοστό ζάχαρης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των επιπέδων γλυκόζης που στην πορεία πέφτει γεγονός που δείχνει ότι ενώ μπορεί ο ύπνος να σε πάρει γρήγορα δεν θα έχει όμως μία καλή ποιότητα.

Σούπα ντομάτας

Οι ντομάτες είναι ιδιαίτερα όξινες και γι’ αυτό ευθύνονται ενδεχομένως για την αύξηση των επιπέδων του pH του στομάχου και ένα πιθανό αίσθημα καούρας. Γι’ αυτό το λόγο καλό είναι να μην καταναλώνονται πριν πέσουμε για ύπνο αφού μπορούν να προκαλέσουν διαταραχές στον κύκλο του.

Σουσι

Είδη τροφίμων που παρασκευάζονται από προϊόντα σόγιας φαίνεται να περιέχουν αυξημένα επίπεδα της τυραμίνη ενός αμινοξέος. Το συγκεκριμένο αποτελεί ένα φυσικό διεγερτικό για τον εγκέφαλο που θα έχει ως αποτέλεσμα να σας κρατήσει ξύπνιους και σε εγρήγορση.

Διαβάστε ακόμη: