Τον Ιούλιο του 2020, το Πεντάγωνο επί διοίκησης Τραμπ εξέδωσε μια πολιτική που επιτρέπει μόνο ορισμένες, συγκεκριμένες σημαίες σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Θεωρήθηκε ως ο τρόπος για τον τότε υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ να εκδώσει μια de facto απαγόρευση εμφάνισης της σημαίας της Συνομοσπονδίας χωρίς να αναφέρεται ξεκάθαρα αυτό.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε αναφέρει ότι:

«Σχεδόν 1.500 από τους διορισμένους της ομοσπονδιακής διοίκησης, χαρακτηρίζονται ως λεσβίες, γκέι, αμφιφυλόφιλοι, άτομα τρανσέξουαλ και queer, σε μια διακήρυξη που σηματοδοτεί την έναρξη του μήνα υπερηφάνειας που γιορτάζει η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+».

«Δεν θα υπάρξει εξαίρεση αυτόν τον μήνα για τη σημαία της υπερηφάνειας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

«Η απόφαση ελήφθη καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποτελέσει εφαλτήριο για άλλες προκλήσεις στον κανόνα που θεσπίστηκε τον Ιούλιο», πρόσθεσε.

«Δεν αντικατοπτρίζει με κανέναν τρόπο την έλλειψη σεβασμού ή θαυμασμού για άτομα που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, το προσωπικό με ή χωρίς τη στολή, που υπηρετούν σε αυτό το τμήμα. Είμαστε περήφανοι γι ‘αυτούς», κατέληξε.

Μια μελέτη του 2015, διαπίστωσε ότι το 5,8% των μελών της υπηρεσίας αναγνωρίστηκαν ως λεσβίες, γκέι ή αμφιφυλόφιλοι.

Την πρώτη του ημέρα στο γραφείο του, ο Μπάιντεν υπέγραψε εκτελεστική εντολή που κατευθύνει ομοσπονδιακές υπηρεσίες να προστατεύουν τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, σύμφωνα με όλους τους ομοσπονδιακούς νόμους που απαγορεύουν τις διακρίσεις λόγω φύλου.

Ο Μπάιντεν ανέτρεψε επίσης μία απαγόρευση, που ίσχυε, κατά των τρανσέξουαλ ατόμων να στρατολογούνται και να υπηρετούν στον στρατό.