Ο Πελέ θα παραμείνει για ακόμη μερικές ημέρες στο νοσοκομείο «Albert-Einstein» του Σάο Πάολο, προκειμένου να υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων. Την εξέλιξη αυτή, γνωστοποίησε ο 81χρονος θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, με ανάρτηση του στο Instagram.

«Σήμερα, ακολούθησα την τελευταία μου χημειοθεραπεία για το 2021. θα εκμεταλλευθώ την ευκαιρία, προκειμένου να κάνω μια νέα σειρά εξετάσεων, οπότε θα μείνω εδώ μερικές ημέρες. Μην ανησυχείτε, ετοιμάζομαι για τις γιορτές», έγραψε ο Πελέ, σχολιάζοντας μία φωτογραφία του στην οποία εμφανίζεται χαμογελαστός, στο κρεβάτι του νοσοκομείου, με υψωμένη την γροθιά του, όπως όταν πανηγύριζε τα γκολ του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pelé (@pele)

Το βράδυ της Τετάρτης προς την Πέμπτη, μια από τις κόρες του, η Κέλι Νασιμέντο, έγραψε, επίσης στο Instagram, ότι «ο πατέρας της θα μπορούσε να επιστρέψει στο σπίτι σε δύο ή τρεις ημέρες», προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει καμία έκπληξη, ήταν προγραμματισμένο να εισαχθεί στο νοσοκομείο, είναι μέρος της θεραπείας».

Στις 4 Σεπτεμβρίου, ο Πελέ χειρουργήθηκε στο ίδιο νοσοκομείο για να αφαιρέσει όγκο του παχέος εντέρου που ανιχνεύθηκε κατά τις τακτικές εξετάσεις και παρέμεινε για περίπου δύο εβδομάδες σε μονάδα εντατικής θεραπείας.