Τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στον Πειραιά, σημειώθηκε ένα τραγικό συμβάν  που είχε ως αποτέλεσμα τον χαμό ενός νεαρού άνδρα, μόλις 18 ετών, που έπεσε νεκρός από κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν τις 04:40 τα ξημερώματα, έγινε έκκληση προς το ΕΚΑΒ προκειμένου να διασωθεί ένας νεαρός άνδρας που βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε ένα νυχτερινό κέντρο στον Πειραιά. Όπως αναφέρθηκε, ο νεαρός βρέθηκε αναίσθητος και υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο 18χρονος μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο Τζάνειο Νοσοκομείο όπου πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαιτούμενες δράσεις. Ωστόσο, λίγο αργότερα το νοσοκομείο ενημέρωσε τις αρχές για τον θάνατο του νεαρού.

Πλέον, είναι προγραμματισμένη η νεκροψία-νεκροτομή του πτώματος του 18χρονου προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς αιτίες του θανάτου.

Η Ελληνική Αστυνομία διενήργησε έρευνα στο σημείο όπου παρελήφθη ο 18χρονος στο νυχτερινό κέντρο στον Πειραιά, εντοπίζοντας δύο άνδρες με όπλα, ο ένας γεννημένος το 1987 και ο άλλος το 1982.

Η ελληνική αστυνομία σε ανακοίνωση της αναφέρει:

«Στην αυτόφωρη σύλληψη δύο ημεδαπών ηλικίας 37 και 42 ετών προχώρησαν σήμερα το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στον Πειραιά, καθώς κατείχαν όπλα ενώ επίσης προέβαλαν και σθεναρή αντίσταση.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν, στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων της ανωτέρω Υπηρεσίας, έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ωστόσο στη θέα των αστυνομικών προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας, εξάγοντας ο καθένας από ένα πιστόλι.

Οι αστυνομικοί αντέδρασαν άμεσα και κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα δύο πιστόλια, από τα οποία το ένα διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί την 12-06-2020 από αστυνομικό, καθώς και 20 φυσίγγια που περιέχονταν στις γεμιστήρες αυτών.

Σημειώνεται ότι ο ένας από τους συλληφθέντες περιλαμβάνεται σε δικογραφία για εκβιάσεις σε βάρος καταστηματαρχών, ενώ και οι δύο έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για -κατά περίπτωση- επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εκβιάσεις, απειλές, εξύβριση και παράβαση της νομοθεσίας για τη ρατσιστική βία. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Διαβάστε ακόμη: