Χωρίς τις αισθήσεις της εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι 5χρονη εντός της θαλάσσιας περιοχής Αργοσαρωνικού στο λιμάνι του Πειραιά.

Το 5χρονο κορίτσι Ρομά εντοπίστηκε από τον πλοίαρχο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Αγ. Νεκτάριος» κι αυτήν τη στιγμή νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Παίδων.

Συγκεκριμένα, ο πλοίαρχος είδε το σώμα της 5χρονης να επιπλέει στη θάλασσα και ενημέρωσε άμεσα στο Λιμενικό. Δύο άνδρες του Σώματος έπεσαν στη θάλασσα και ανέσυραν την ανήλικη, στην οποία παρείχαν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (CARPA) επί πέντε λεπτά, με αποτέλεσμα την ανάκτηση των αισθήσεών της.

Το ανήλικο κορίτσι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Αγιος Παντελεήμων», συνοδεία στελέχους του λιμενικού, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», όπου νοσηλεύεται.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη η 37χρονη μητέρα της μικρής για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πειραιά στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

«Είδα τα χεράκια του και κάποια στιγμή το είδα να βουλιάζει», λέει ο πλοίαρχος που βρήκε την 5χρονη στο λιμάνι του Πειραιά

O Απόστολος Λαζαρίδης του επιβατηγού «Άγιος Νεκτάριος» μίλησε στο «ΘΕΜΑ» για τις δραματικές στιγμές που βρήκε την 5χρονη να επιπλέει στη θάλασσα.

«Το πλοίο ήταν δεμένο και εγώ ήμουν στη γέφυρα γιατί σε 5 λεπτά θα φεύγαμε. Είδα το παιδί στη θάλασσα αλλά ήμουν μακριά του. Ήταν μέσα στο νερό αλλά είδα τα χεράκια του και κάποια στιγμή το είδα να βουλιάζει. Δεν πίστευα ότι ζούσε. Αν και ήμουν σε απόσταση 60 μέτρων ήμουν έτοιμος να πηδήξω από το πλοίο. Ξεκίνησα να βάλω σωσίβιο για να πέσω στο νερό αλλά επειδή ήμουν μακριά ενημέρωσα άμεσα τις αρχές», δηλώνει ο κ. Απόστολος Λαζαρίδης.

Όπως λέει ο κ. Λαζαρίδης, η 5χρονη ήταν μόνη της στον προβλήτα και εκτιμά ότι γλίστρησε την ώρα που πλησίασε στο νερό.

«Το παιδί ήταν κοντά στον προβλήτα. Δεν ήταν πολύ βαθιά. Μάλλον είχε γλιστρήσει αλλά ήταν μόνο του εκείνη τη στιγμή, δεν είδα κάποιον άλλον. Μετά, ήρθε από μακριά η μητέρα του. Την είδα που φώναζε και ούρλιαζε», τονίζει ο κ. Λαζαρίδης.

Λίγη ώρα αργότερα, ο πλοίαρχος διέκρινε τους άνδρες του λιμενικού να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στο άτυχο παιδί και να το βάζουν στο ασθενοφόρο. «Εγώ δεν πίστευα ότι ζούσε και ότι θα τα καταφέρει. Ξέρω μόνο πως την ώρα που βούτηξε ήταν μόνο του και δεν μπορούσε να κολυμπήσει», προσθέτει ο ίδιος.