Ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, και η σύζυγός του, Μαρί Σαντάλ, έχουν βρεθεί στο επίκεντρο πολλών δημοσιευμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, μετά τον θάνατο και την κηδεία του πατέρα του.

Πολλές καταθέσεις και ακίνητα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα φαίνεται να έχουν Παύλος και Μαρί Σαντάλ. Το ζευγάρι περνάει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στην πρωτεύουσα των ισχυρών, τη Νέα Υόρκη, αλλά και την πόλη των εφοπλιστών, το Λονδίνο, κάτι που δεν φαίνεται να αλλάζει άμεσα ούτε να επιβεβαιώνεται η μετοικεσία τους στην Ελλάδα, όπως αναφέρει και το Mega.

Παύλος και Μαρί Σαντάλ: Πόση είναι η περιουσία τους

Ο πεθερός του Παύλου, όπως και ο πατέρας του, έχει πάθος με την ιστιοπλοΐα. Μάλιστα, ο πατέρας της Μαρί έχει περιουσία πάνω από 7 δισεκατομμύρια δολαρίων από την επενδυτική του εταιρεία και τα duty free που έχει. Επίσης, είναι μεγαλομέτοχος στην ναυαρχίδα του Παύλου την Ortelius Capital Partners.

«Η Ortelius, ένας όμιλος εναλλακτικών επενδύσεων που ειδικεύεται σε αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου και ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια. Ιδρύθηκε το 2002. Οι εντολείς της εταιρείας έχουν πάνω από είκοσι χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση διαφόρων εναλλακτικών επενδυτικών οχημάτων και στη δημιουργία ιδιόκτητων επιχειρήσεων στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών».

Με τις επιχειρήσεις ασχολείται και η Μαρί Σαντάλ που έχει τη δική της επιχείρηση παιδικών ρούχων.

Η συνολική περιουσία, σύμφωνα με το Mega, είναι περίπου στα 2,5 δισεκατομμύρια και άλλοι την αποδίδουν στην προίκα της Μαρί ενώ άλλοι λένε πως τα λεφτά έρχονται από τις επιχειρήσεις.

Παύλος και Μαρί Σαντάλ: Τα ακίνητα σε Αμερική και Βρετανία

Επίσης, το ζευγάρι έχει πάρει ακίνητα στη Βρετανία και τουλάχιστον από ένα εξοχικό στις Μπαχάμες και τη Νέα Υόρκη.

Κατά τον εκσυγχρονισμό του σπιτιού για τη μεγάλη μετακόμισή τους από το Λονδίνο στο Μανχάταν, η Μαρί Σαντάλ συνεργάστηκε με τον σχεδιαστή εσωτερικών χώρων Φρανσουά Κατρούξ για να εκπληρώσει το όραμά της. «Είναι ένα πολύ εντυπωσιακό κτίριο του 1913, αλλά ένιωσα ότι θα έπρεπε να απογυμνωθεί πολύ για να δείξω την πραγματική ομορφιά των ”οστών’ του σπιτιού, τίποτα πολύ φασαριόζικο».

Έχουν στην κατοχή τους εξοχική κατοικία στο πανάκριβο Σαουθάμπτον της Νέας Υόρκης, την οποίαν απέκτησαν έναντι 17 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για έπαυλη 1.200 τ.μ.

Στο Λονδίνο, το σπίτι του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ βρίσκεται σε μία από τις αριστοκρατικότερες συνοικίες της πόλης, κοντά στην έπαυλη του Ρομάν Αμπράμοβιτς η οποία έχει αποτιμηθεί σε περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ.

Στη Βρετανία όμως, διαθέτουν και δύο εξοχικές κατοικίες. Η πρώτη είναι ένας πύργος-κατοικία σε μια έκταση 32.000 στρεμμάτων στην κομητεία του Γιορκ. Η δεύτερη οικία βρίσκεται στο Κοτσγουόλντς.

Η Μαρία-Ολυμπία, κόρη του Παύλου και της Σαντάλ, μένει σε ένα ακριβό διαμέρισμα στο Σόχο, ενώ οι Παύλος και Μαρί Σαντάλ απέκτησαν πρόσφατα και ένα νέο εξοχικό καταφύγιο 1.200 τετραγωνικών μέτρων στα Χάμπτονς.

Παύλος και Μαρί Σαντάλ: Θα μετακομίσουν στην Αθήνα;

Επίσης, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η βρετανική Daily Mail, ο Παύλος, και η σύζυγός του δεν θα μετακομίσουν τελικά στην Αθήνα. Μετά την είδηση του θανάτου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η φημολογία για τις επόμενες κινήσεις των μελών της τέως βασιλικής οικογένειας άρχισε να κάνει τον γύρο των εγχώριων και διεθνών ΜΜΕ.

Αρχικά, οι πληροφορίες ήθελαν τη σύζυγο του τέως βασιλιά, Άννα Μαρία, να μετακομίζει στο εξωτερικό, κοντά σε κάποιο από τα τέσσερα παιδιά της (ο Νικόλαος και η σύζυγός του, Τατιάνα Μπλάτνικ, ζουν στην Αθήνα).

Στην πορεία, τα πράγματα αντιστράφηκαν, με τα μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι ο Παύλος σκοπεύει να μετακομίσει μόνιμα στην Ελλάδα μαζί με τη Μαρί Σαντάλ, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκονται.

Τώρα, λοιπόν, ένας βοηθός της βασιλικής οικογένειας επιβεβαίωσε στο δανέζικο περιοδικό «Billed Bladet» ότι η Άννα Μαρία δεν έχει σκοπό να φύγει από την Αθήνα.

Παράλληλα, πηγές που μίλησαν στο ισπανικό περιοδικό «HOLA» είπαν ότι ο Παύλος και η Μαρί Σαντάλ, που συνηθίζουν να μοιράζουν το χρόνο τους μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης, σχεδιάζουν να περάσουν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στην ελληνική πρωτεύουσα για να στηρίξουν την Άννα Μαρία, ωστόσο δεν θα μετακομίσουν στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη: