Χωρίς παρελάσεις θα κυλήσει και το φετινό Πατρινό καρναβάλι όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

Χωρίς παρελάσεις το Πατρινό καρναβάλι 2022

«Η πανδημία του κορωνοϊού μας στερεί τη δυνατότητα να έχουμε το Πατρινό καρναβάλι 2022 όπως το θέλαμε. Οι εκδηλώσεις θα είναι πάλι διαφορετικές. Δεν θα γίνουν δηλαδή οι παρελάσεις», είπε ο κ. Πελετίδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Και στην συνέχεια πρόσθεσε ότι «με την επιστολή μας μας απάντησαν από την κυβέρνηση «όχι» με απόλυτο τρόπο, αλλά ουσιαστικά μας έδωσαν την κατεύθυνση» και εκτίμησε «η ζυγαριά γέρνει στο ότι δεν θα γίνουν παρελάσεις».

Ο κ. Πελετίδης ανέφερε επίσης πως τη Δευτέρα θα σταλεί στην κυβέρνηση ένας πλήρης κατάλογος με εκδηλώσεις που έχουν σχεδιαστεί ώστε να λάβουν απαντήσεις για το αν μπορεί ο Δήμος να τις υλοποιήσει. Ως παράδειγμα έφερε τον Χορό του Δημάρχου.

Επίσης απόψε ανάβει ο καρναβαλικός διάκοσμος.

Να σημειωθεί, αυτή είναι η τρίτη χρονιά που το Πατρινό καρναβάλι διαξάγεται χωρίς παρελάσεις.

Μεταξύ άλλων ο κ. Πελετίδης σημείωσε: «Εμείς όλο αυτό το διάστημα είμαστε σε επαφή με το Υπουργείο και με την επιστημονική επιτροπή, αλλά παρακολουθούμε και το τί συμβαίνει και με τα άλλα γνωστά καρναβάλια σε άλλες πόλεις του κόσμου, όπως αυτό της Βενετίας, το οποίο θα προχωρήσει σε ελεγχόμενες εκδηλώσεις γιατί στην Ιταλία δεν μπορούν να παραγνωρίσουν την πανδημία και τα θύματα από αυτή, πόσω μάλλον εμείς στην Ελλάδα, που έχουμε καταγραμμένους πολύ περισσότερους νεκρούς και πολλές δυσκολίες.

Μετά την επιστολή που στείλαμε, μας απάντησαν από την κυβέρνηση και μας έδωσαν την κατεύθυνση για περιορισμένες εκδηλώσεις.

Η πόλη, οι επαγγελματίες της, όλος ο κόσμος που ασχολείται με το καρναβάλι, πρέπει να ξέρουν τι θα ισχύσει. Γι’ αυτό τη Δευτέρα θα στείλουμε ένα πλήρη κατάλογο με τις λεπτομέρειες των εκδηλώσεων που προγραμματίσαμε να γίνουν, με τήρηση όλων των μέτρων κατά της πανδημίας covid-19, για να πάρουμε από την κυβέρνηση έγκριση.

Εμείς πιστεύουμε ότι αν δεν θα επιτραπούν, όπως όλα δείχνουν, παρελάσεις, θα μπορούσαμε να κάνουμε ο Δήμος, οι επαγγελματίες, οι φορείς, άλλες συλλογικότητες, εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα χοροί, ο χορός του Δημάρχου όπως τον κάνουμε για τα παιδιά με Αναπηρία, μια συναυλία, ή τις εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα στο Νότιο Πάρκο και στην Πλαζ, με τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων».