Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται η 7 μηνών έγκυος με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Ρίου στην Πάτρα η οποία, αξίζει να σημειωθεί, είναι ανεμβολίαστη.

Όπως αναφέρει ο πνευμονολόγος και διευθυντής του ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, Διονύσιος Παπαλεξάτος, «η κοπέλα ήρθε με κακή αναπνευστική εικόνα και πνευμονία».

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» εξήγησε πως «η κύρια προσβολή του κορωνοϊού στο αναπνευστικό είναι η δημιουργία πνευμονίας».

Ωστόσο, «φαίνεται πως η εικόνα της και χθες και σήμερα είναι βαριά μεν αλλά σταθερή και περιμένουμε να ωριμάσει το έμβρυο και είμαστε έτοιμοι».

Αισιόδοξοι οι γιατροί

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το tempo24, αισιόδοξοι είναι οι γιατροί του νοσοκομείου Ρίου για την πορεία της υγείας τόσο της εγκύου όσο και του εμβρύου.

Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, μπορεί να παραμένει σε σοβαρή κατάσταση, αλλά συνεχίζει να λαμβάνει οξυγόνο και δεν έχει χρειαστεί να διασωληνωθεί.

Μάλιστα, όπως είπε μιλώντας στο tempo24 ο κ. Παπαλεξάτος οι γιατροί καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η μητέρα να παραμείνει με την παροχή οξυγόνου για δύο με τρεις ημέρες.

Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσουν με καισαρική να βγάλουν το έμβρυο που είναι ιδιαίτερα μικρό και να το μεταφέρουν σε θερμοκοιτίδα.

Μάλιστα, σε χθεσινές του δηλώσεις στο OPEN, ο κ. Παπαλεξάτος ανέφερε πως «τα προβλήματα είναι πολλά  στην Πάτρα».

Σε οριακό σημείο το Νοσοκομείο του Ρίου

«Αυτή τη στιγμή είμαστε σε οριακό σημείο να ανοίξει κι άλλη κλινική Covid. Είχαμε 5 κλινικές στην προηγούμενη καραντίνα με- γύρω- στους 170 ασθενείς. Αυτή τη στιγμή έχουμε 22 κρεβάτια, με 21 αρρώστους», εξήγησε.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην περίπτωση του 19χρονου που υπέστη πνευμονική εμβολή. «Αλλά έχουμε δυστυχώς προβλήματα. Την Παρασκευή που εφημέρευα, είχαμε νέο περιστατικό με ένα νέο παιδί 19 ετών», σχολίασε ο κ. Παπαλεξάτος εκφράζοντας πως «η κατάστασή του είναι καλή αλλά σοβαρή για ένα τέτοιο παιδί».

Πάντως, από χθες αναφέρθηκε στην περίπτωση της εγκύου 30 εβδομάδων από τη Ζάκυνθο «η οποία είναι έτοιμη να γίνει γρήγορα η καισαρική και πιθανότητα να διασωληνωθεί. Κάναμε μια προσπάθεια με μια ειδική μάσκα και για την ώρα τα αποτελέσματα είναι καλύτερα».