Ένας 35χρονος συνελήφθη για την ανθρωποκτονία της 55χρονης θείας του, Νικολίτσας Μητροπούλου, στο σπίτι της στην οδό Μπουκαούρη στην Πάτρα, τον Ιούλιο του 2023 και όπως προέκυψε από τα στοιχεία, είχε σκοτώσει- επτά χρόνια πριν- τη μητέρα του.

Η 55χρονη, διαζευγμένη και μητέρα δύο παιδιών, βρέθηκε νεκρή από τον 72χρονο φίλο της που πήγε στο σπίτι της.

Πάτρα: Το χρονικό των δύο δολοφονιών

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δημήτρη Μαρέδη για την εκπομπή «Ζήνα το βράδυ», το θέαμα που αντίκρισε του προκάλεσε ισχυρό σοκ. Ο ιατροδικαστής είπε ότι η 55χρονη είχε δολοφονηθεί ένα 24ωρο νωρίτερα.

Είχε δεχτεί τρία χτυπήματα στη μετωπιαία χώρα, ένα θηλαστικό τραύμα στο πίσω μέρος του κρανίου και αρκετά χτυπήματα στο τριχωτό της κεφαλής. Τα θανατηφόρα χτυπήματα είχαν προκληθεί από βαρύ αντικείμενο που δεν βρέθηκε στο σπίτι.

Οι υποψίες των αστυνομικών για τον 35χρονο έγιναν βεβαιότητα όταν τον είδαν από κάμερες να φεύγει από το σπίτι του εγκλήματος μεταμφιεσμένος. Σε βίντεο εμφανιζόταν να πετάει δύο σακούλες σε ένα κοντινό κάδο απορριμμάτων.

Το όπλο του εγκλήματος δεν βρέθηκε ποτέ. Οι αστυνομικοί ακολούθησαν το στίγμα από το κινητό του και διαπίστωσαν ότι το απόγευμα της Τετάρτης 26ης Ιουλίου, λίγη ώρα μετά τη δολοφονία της θείας του, επιβιβάστηκε σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ με προορισμό την Κορινθία.

Όταν τον εντόπισαν σε ένα τροχόσπιτο, ο ίδιος αρνήθηκε ότι σκότωσε την 55χρονη θεία του. Ο 35χρονος, αφού απολογήθηκε, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και η εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Επτά χρόνια πριν, την ίδια μέρα, η 53χρονη αδελφή της είχε δεχτεί επίθεση με πανομοιότυπο τρόπο στο ίδιο σπίτι αλλά σε άλλο όροφο. Η άτυχη γυναίκα είχε παραμείνει επί μία εβδομάδα στη ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο Ρίο αλλά τελικά είχε υποκύψει στις βαρύτατες κρανιοκεφαλικές κακώσεις που είχε υποστεί.

Τότε ο 28χρονος γιος της ήταν αυτός που επιστρέφοντας από έξοδο για να γιορτάσει με φίλους τα γενέθλιά του την είχε βρει αιμόφυρτη και έχει ειδοποιήσει ασθενοφόρο για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο. Αυτός ειδοποίησε και την αστυνομία ωστόσο είχε δώσει αντικρουόμενες καταθέσεις, υποστηρίζοντας πρώτα ότι η 53χρονη έπεσε θύμα ληστείας και αργότερα ότι είχε πάθει η ατύχημα στο σπίτι.

Ο 35χρονος καταδικάστηκε πρωτόδικα για θανατηφόρα σωματική βλάβη με ποινή φυλάκισης πέντε ετών με αναστολή μέχρι το Εφετείο. Στο Εφετείο καταδικάστηκε ερήμην στην ίδια ποινή, όπως και πρωτόδικα.

Πάτρα: Τι λέει ο 35χρονος μέσα από τη φυλακή

Ο 35χρονος βρίσκεται μέσα στη φυλακή. «Είμαι ένα άτομο που έχει διαγνωστεί με αναπηρία. Όταν θα βγω από εδώ μέσα τα οικονομικά μου θα είναι χάλια, η φυλακή σε επηρεάζει και σε αυτό», λέει στο Star.

«Δηλώνω αθώος για τη δολοφονία της θείας μου και για τη δολοφονία της μητέρας μου», τονίζει έντονα. Σε άλλο σημείο, ο άνδρας λέει: «Εγώ θα αθωωθώ. Ζητώ τη διερεύνηση και των δύο υποθέσεων, δεν υπάρχει παραδοχή και δεν είχα λόγο να τις βλάψω».

Διαβάστε ακόμη: