O Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, τόνισε ότι «δεν υπήρξε εισήγηση της Πυροσβεστικής για να υπάρξει εκκένωση των Βιλίων, ενώ το πύρινο μέτωπο ήταν έξω από τον οικισμό των Βιλίων», αναφερόμενος στη φωτιά στα Βίλια που έχει φτάσει μια ανάσα από τα σπίτια.

Ο κ. Πατούλης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 είπε ότι «τόσο ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής που συντονίζει την επιχείρηση κατάσβεσης, όσο και ο «Αττικάρχης» της Πυροσβεστικής, έκριναν ότι οι άνεμοι θα γυρίσουν και η φωτιά δεν θα απειλεί τον οικισμό, αλλά θα κινηθεί προς την παλιά εθνική οδό, προς την πλευρά της Οινόης».

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Αττικής μίλησε για την επικουρική παρουσία των δυνάμεων της Περιφέρειας και των ΟΤΑ από το πρωί, σε μια προσπάθεια να συνδράμουν στις προσπάθειες πυρόσβεσης, τονίζοντας πως η αντιμετώπιση της φωτιά ανήκει αποκλειστικά στην Πυροσβεστική.

Καίγονται σπίτια εκτός οικισμού

Πολύ δύσκολη παραμένει η κατάσταση με τη φωτιά στα Βίλια, καθώς οι φλόγες έφτασαν σε σπίτια εκτός οικισμού.

Νωρίτερα, πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς προς τον οικισμό, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε νέα αναζωπύρωση, με τη φωτιά να γίνεται ανεξέλεγκτη και να απειλεί ξανά τον οικισμό. Τα πρώτα σπίτια εκτός οικισμού, πάντως, παραδόθηκαν στις φλόγες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το μέτωπο είναι πλέον τεράστιο και σε συνδυασμό με την αλλαγή της φοράς του ανέμου η κατάσταση γίνεται πάρα πολύ δύσκολη, με τη φωτιά να συνεχίζει να καίει εδώ και τρεις ημέρες.

Οι συνεχείς αλλαγές της φοράς του ανέμου δυσκολεύουν τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στα Βίλια η οποία εκδηλώθηκε σε δασική έκταση τη Δευτέρα 16 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει και πάλι η φωτιά στα Βίλια, όπου νωρίτερα πλησίασε σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό.

Ωστόσο, δεν έφτασε εκεί και δεν έγινε εκκένωση του οικισμού καθώς όλες οι δυνάμεις έχουν δημιουργήσει «τείχος» για να εμποδίσουν το μέτωπο.

Όπως αναφέρεται, το μέτωπο βρίσκεται κοντά στον επαρχιακό δρόμο Βιλίων – Πόρτο Γερμενού,καίγοντας μια μεγάλη έκταση στο όρος Πατέρας και στο τρίγωνο Βίλια-Άγιος Γεώργιος – Άγιος Σωτήρας.