Εκτός από τις δικαστικές περιπέτειες που έχει ο ιδρυτής της Kιβωτού του Kόσμου, πατέρας Αντώνιος, διαγράφεται τώρα και από τα σχολικά βιβλία και αφαιρούνται και όλες οι φωτογραφίες του.

Όπως ανέφερε το Star, τα βιβλία που θα πάρουν φέτος οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου δεν θα έχουν καμία αναφορά στον πατέρα Αντώνιο. Κάθε αναφορά στον ιδρυτή της κιβωτού του κόσμου διαγράφεται και αφαιρούνται όλες οι φωτογραφίες.

Για παράδειγμα στο βιβλίο «Ορθόδοξη Πίστη και Λατρεία» της Α’ Λυκείου, στη σελίδα 152 αφαιρείται η εικόνα του πατέρα Αντώνιου και η λεζάντα που τη συνοδεύει για την Κιβωτό του Κόσμου.

Πατέρας Αντώνιος: Πότε ελήφθη η απόφαση

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η εισήγηση έγινε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και δεν έγινε τώρα. Eίναι περσινή και αφορμή φυσικά στάθηκαν οι βαρύτατες κατηγορίες και οι δικαστικές περιπέτειες του πατρός Αντωνίου.

Η εισήγηση έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη τον χειμώνα και αναμένεται πλέον να εφαρμοστεί καθώς δεν είναι εύκολο να αλλάξουν τα βιβλία από τη μια μέρα στην άλλη.

Η εκτύπωση των βιβλίων γίνεται πάντα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και για αυτό η απόφαση θα εφαρμοστεί τώρα.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ο πατέρας Αντώνιος έχει δύο πολύ σοβαρά θέματα να αντιμετωπίσει, καθώς ετοιμάζεται να καθίσει στο εδώλιο του δικαστηρίου ως κατηγορούμενος για το κακούργημα της ασέλγειας ανηλίκων (15 και 9 ετών), ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η δίκη για τις κακοποιήσεις στις δομές της Κιβωτού.

Διαβάστε ακόμη: