Ο υπεύθυνος Τομέα Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Χρήστος Γκόκας, προχώρησε σε δήλωση αναφορικά με το κλείσιμο του αεροδρομίου του Καστελλόριζου.

Ο κ. Γκόκας κάνει λόγο για «αδικαιολόγητη και απαράδεκτη ολιγωρία από την πλευρά της Κυβέρνησης», καλώντας την να «επιλύσει άμεσα όλα τα σχετικά προβλήματα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

«Το κλείσιμο του αεροδρομίου στο ακριτικό Καστελλόριζο, στην καρδιά του καλοκαιριού και στην κορύφωση της τουριστικής κίνησης, λόγω ασθενείας του μοναδικού υπαλλήλου που υπηρετεί εκεί, αποτελεί πλήγμα για τη χώρα μας και την Εθνική οικονομία.

Η κατάσταση αυτή οφείλεται αποκλειστικά στην αδράνεια και στην απροθυμία της Κυβέρνησης να επιλύσει το σοβαρότατο ζήτημα της υποστελέχωσης των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, για τα οποία υπεύθυνη είναι η ΥΠΑ.

Είχαμε προειδοποιήσει από την πλευρά μας, αλλά και επανειλημμένα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Τηλεπικοινωνιακών της ΥΠΑ για όλες αυτές τις δυσλειτουργίες.

Στα 11 από τα 15 περιφερειακά αεροδρόμια, υπηρετεί ένας (1) μόνο υπάλληλος, για 24ωρη εξυπηρέτηση του αεροδρομίου, και στα 7 από αυτά δεν υπάρχει κανένας μόνιμος υπάλληλος.

Είναι αδικαιολόγητη και απαράδεκτη η ολιγωρία από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Καλούμε την Κυβέρνηση να επιλύσει, άμεσα, όπως οφείλει, όλα τα σχετικά προβλήματα, ώστε να λειτουργήσουν ομαλά και με ασφάλεια, με το κατάλληλο και απαιτούμενο προσωπικό, όλα τα Αεροδρόμια και ιδιαίτερα τα περιφερειακά Αεροδρόμια  της χώρας».

Έκλεισε το αεροδρόμιο Καστελλόριζου γιατί αρρώστησε ο μοναδικός υπάλληλος του πύργου ελέγχου

Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο του Καστελλόριζου έκλεισε το απόγευμα του Σαββάτου καθώς αρρώστησε ο μοναδικός υπάλληλος του πύργου ελέγχου, όπως κατήγγγειλε σε σχετική ανακοίνωση ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Καλούμε τον Υπουργό αλλά και την διοίκηση της Υ.Π.Α. να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους πριν είναι πολύ αργά.

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου άμεσα δεσμεύεται να ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους εποπτικούς οργανισμούς Α.Π.Α.-EASA άλλα και τις αρμόδιες δικαστικές
εισαγγελικές αρχές για παραβάσεις κανονισμών και εργασιακών συνθηκών.

Απαιτούμε:
-Την άμεση ολοκλήρωση των μετατάξεων στον κλάδο που εκκρεμούν-κωλυσιεργούν εδώ και
αρκετά χρόνια και άμεσες προσλήψεις.
– Την οικονομική αποκατάσταση του κλάδου μας .

Ανησυχούμε για τις επιπτώσεις στην εργασία μας από την συνέχιση των διαδικασιών
ιδιωτικοποίησης και των υπολοίπων περιφερειακών αεροδρομίων, καταλήγει η ανακοίνωση».