Στη δημοσκόπηση της εταιρείας Interview που διενεργήθηκε για λογαριασμό της «Political», στην πρόθεση ψήφου του πρώτου γύρου και στο ερώτημα «σε περίπτωση εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για εκλογή προέδρου, εσείς ποιον θα ψηφίζατε;» ο Χάρης Δούκας προηγείται.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δούκας έρχεται πρώτος με ποσοστό 27,6%, δεύτερος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 21,1%, τρίτη η Άννα Διαμαντοπούλου με 18,6% και ακολουθούν ο Παύλος Γερουλάνος με 16,5%, ο Μιχάλης Κατρίνης με 11% και η Νάντια Γιαννακοπούλου με 2,2%.

Τα 3 σενάρια για τον δεύτερο γύρο

1. Ανδρουλάκης – Δούκας:

Στο ερώτημα «στην περίπτωση δεύτερου γύρου, μεταξύ Ανδρουλάκη και Δούκα, εσείς ποιον θα ψηφίζατε για πρόεδρο;», οι ερωτηθέντες δίνουν προβάδισμα στον Χάρη Δούκα με ποσοστό 44,4%, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να βρίσκεται δέκα μονάδες πίσω στο 33,5%, ενώ ένα ποσοστό 13,5% δηλώνουν αναποφάσιστοι.

2. Ανδρουλάκης – Γερουλάνος:

Και σε αυτό το σενάριο, η έρευνα της Interview δείχνει ότι ο σημερινός πρόεδρος χάνει και από τον Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος πιάνει το αρκετά μεγάλο ποσοστό του 45,2%, αφήνοντας πίσω τον Νίκο Ανδρουλάκη στο 28,6%, με τους αναποφάσιστους στο 12,9%.

3. Ανδρουλάκης – Διαμαντοπούλου:

Στο σενάριο που η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο, ο Νίκος Ανδρουλάκης δείχνει να την κερδίζει. Στο ερώτημα «μεταξύ Ανδρουλάκη και Διαμαντοπούλου, εσείς ποιον θα ψηφίζατε για πρόεδρο;», οι ερωτηθέντες δίνουν προβάδισμα στον Νίκο Ανδρουλάκη με ποσοστό 41,9% έναντι 26,3% στην Άννα Διαμαντοπούλου και τους αναποφάσιστους να κινούνται στο 12,8%.

Διαβάστε ακόμη: