Λιγότερες από 24 ώρες απομένουν για τη διεξαγωγή της εσωκομματικής αναμέτρησης του ΠΑΣΟΚ, όπου όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά. Οι υποψήφιοι ολοκλήρωσαν τις κεντρικές προεκλογικές τους συγκεντρώσεις και πλέον μετρούν αντίστροφα για τον αυριανό πρώτο γύρο. Οι προβλέψεις παραμένουν δύσκολες, καθώς οι δημοσκοπήσεις και οι στοιχηματικές πλατφόρμες προμηνύουν ότι η αναμέτρηση θα είναι σκληρή.

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται να προηγείται, ενώ δυναμική άνοδο σημειώνουν η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Παύλος Γερουλάνος. Το τελικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από την προσέλευση στις κάλπες και τις τάσεις που θα επικρατήσουν. Όλοι οι υποψήφιοι, πάντως, εκφράζουν αισιοδοξία για την τελική συμμετοχή των ψηφοφόρων.

ΠΑΣΟΚ: Τα τελευταία δημοσκοπικά δεδομένα

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega δείχνει ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης παραμένει το φαβορί στην πρόθεση ψήφου και διατηρεί την πρωτοπορία στην “παράσταση νίκης” σε όλα τα κοινά. Η Άννα Διαμαντοπούλου ανεβαίνει στη δεύτερη θέση μεταξύ όσων δηλώνουν ότι θα πάνε σίγουρα/μάλλον να ψηφίσουν, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος ισοβαθμεί με τον Χάρη Δούκα στην τρίτη θέση.

Στη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές του 2023, το 30% στηρίζει τον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ ακολουθούν ο Χάρης Δούκας με 20%, ο Παύλος Γερουλάνος με 18%, και η Άννα Διαμαντοπούλου με 16%. Για όσους δηλώνουν βέβαιοι ότι θα ψηφίσουν, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με μικρή διαφορά, έχοντας 25%, ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου ακολουθεί με 23%. Από κοντά είναι και οι Χάρης Δούκας με 22% και Παύλος Γερουλάνος με 19%.

Στη δημοσκόπηση της GPO για τα parapolitika.gr, ο Νίκος Ανδρουλάκης θεωρείται καταλληλότερος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με 25,7%. Ακολουθεί μια σκληρή αναμέτρηση για τη δεύτερη θέση με τον Χάρη Δούκα να συγκεντρώνει 17,6%, την Άννα Διαμαντοπούλου 17,2%, και τον Παύλο Γερουλάνο 16,3%.

Δηλώσεις των υποψηφίων

  • Νίκος Ανδρουλάκης: Στην κεντρική του συγκέντρωση στην Παλιά Βουλή, ο Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι “το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και ενωμένο θα νικήσει τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη”. Κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν δυναμικά στη διαδικασία και εξέφρασε το όραμά του για μια σύγχρονη, δημοκρατική, και προοδευτική παράταξη.
  • Χάρης Δούκας: Ο Χάρης Δούκας ολοκλήρωσε την προεκλογική του καμπάνια στη Λάρισα, δηλώνοντας ότι “το ΠΑΣΟΚ μπορεί και στα πιο δύσκολα” και τονίζοντας την ανάγκη για ανάπτυξη με βάση τον πρωτογενή τομέα. Κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά για να “ανοίξουμε τον κύκλο της υπέρβασης”.
  • Παύλος Γερουλάνος: Ο Παύλος Γερουλάνος, από την Πάτρα, δήλωσε πως “ήρθε η ώρα της αναγέννησης της πατρίδας μας, μέσα από την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ”. Ζήτησε την υποστήριξη των πολιτών στον πρώτο γύρο, εγγυώμενος αλλαγή ηγεσίας στο δεύτερο γύρο.
  • Άννα Διαμαντοπούλου: Στην κεντρική της συγκέντρωση στην Αθήνα, η Άννα Διαμαντοπούλου παρουσίασε το τριπλό της σχέδιο για το ΠΑΣΟΚ και την κοινωνία, υπογραμμίζοντας πως το κόμμα μπορεί να ξαναγίνει πρωταγωνιστής και να γίνει ισχυρή αντιπολίτευση και μελλοντικά κυβέρνηση.
  • Νάντια Γιαννακοπούλου: Η Γιαννακοπούλου κάλεσε τους προοδευτικούς πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στις εσωκομματικές εκλογές, τονίζοντας την ανάγκη για μια “ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ” ως κόμμα που θα μπορέσει να κυβερνήσει τη χώρα.
  • Μιχάλης Κατρίνης: Ο Κατρίνης, μιλώντας στην Καλαμάτα, σημείωσε ότι την Κυριακή θα νικήσουν οι δημοκρατικοί πολίτες. Κάλεσε τους πολίτες να δώσουν δύναμη σε μια “καθαρή φωνή”, τονίζοντας την ανάγκη να στηρίξουν μια ηγεσία που τολμά να λέει τα πράγματα με το όνομά τους.

Οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να διαμορφώνονται ως μία δυναμική και αμφίρροπη αναμέτρηση, με όλες τις πλευρές να επικεντρώνονται στην ανάγκη για ανανέωση και ενότητα, εν όψει του δεύτερου γύρου και των μελλοντικών πολιτικών εξελίξεων.

Διαβάστε ακόμη: