«Η χώρα μας “κατέκτησε” ένα ακόμη ρεκόρ. Μετά το χρέος, το έλλειμμα και τον πληθωρισμό, αναδείχθηκε και πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία με 13,3% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat», σημειώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, ο υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Έργου, Εργασίας ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτης και ο γραμματέας του Τομέα Εργασίας ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Χρήστος Μέγας.

«Είναι προφανές», σύμφωνα με τα δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ότι «η διευθέτηση του χρόνου εργασίας (10ωρη ημερήσια απασχόληση) που υιοθέτησε το Υπουργείο Εργασίας στέκεται εμπόδιο στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η Eurostat καταρρίπτει, όμως, και το… “brain gain” της κυβέρνησης, καθώς το 31,4%, των νέων κάτω των 25 ετών βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία, έναντι των 28,7% τον Δεκέμβριο 2021 (αύξηση κατά 2,7%)».

Βασικός μισθός

Το ΠΑΣΟΚ ζητά «την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας μέσα από Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, τη θέσπιση κινήτρων για πλήρη και καλά αμειβόμενη εργασία και την επέκταση των επιδομάτων ανεργίας σε περισσότερους δικαιούχος και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια, οι νέοι πρέπει να βρουν διέξοδο», καταλήγει η δήλωση των Γ. Μουλκιώτη και Χρ. Μέγα.