Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα βρίσκονται μέσα σε ιδιαίτερες συνθήκες, που επιβάλουν η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα για τη μείωση της διασποράς της.

Οι δήμοι της Αττικής βρέθηκαν και φέτος στην πρώτη γραμμή, ώστε να μεριμνήσουν για τις ευπαθείς ομάδες, τους ηλικιωμένους και τους αδύναμους οικονομικά, να καλύψουν οποιοδήποτε κενό έχει προκύψει, αλλά και να αναπτύξουν δράσεις, ώστε να κάνουν τις ημέρες αυτές όσο το δυνατόν πιο ζεστές και ενεργητικές, ιδιαίτερα για τα παιδιά.

Όλοι οι δήμαρχοι έστειλαν το δικό τους μήνυμα προς τους δημότες τους μαζί με τις πασχαλινές ευχές τους και αναφέρθηκαν στην ελπίδα που μοιράζει ο εμβολιασμός, πως αυτό το γεμάτο περιορισμούς Πάσχα της πανδημίας δεν θα επαναληφθεί.

Ως από μηχανής θεός οι δήμοι όλες αυτές τις ημέρες προσπάθησαν να βοηθήσουν τις οικογένειες που έχουν ανάγκη στον βαθμό που αυτό θα ήταν δυνατόν. Οι περισσότεροι μετέδιδαν καθημερινά και διαδικτυακά τις Θείες Ακολουθίες των Ιερών Ναών της πόλης τους, μέσα από ειδική πλατφόρμα της επίσημης ιστοσελίδας τους, το ίδιο έκαναν και με την Ανάσταση.

Mερίμνησαν για τα άτομα που βιώνουν απομονωμένα αυτή την πανδημία,  μοίρασαν μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου τους τα «Πασχαλινά γεύματα» στις άπορες οικογένειες και σε αυτές που δεν μπορούν οικονομικά ή για λόγους υγείας να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους, ενώ αρκετοί δήμοι δημιούργησαν και καλαθάκια με λαμπάδα, κουλουράκια και σοκολατένιο αυγό για τα παιδιά. Σε πολλούς δήμους αυτά τα «Πασχαλινά γεύματα» προσφέρονται με εθελοντές ακόμη και ανήμερα του Πάσχα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.