Άνοδο κατά 4 με 5 βαθμούς Κελσίου σημείωσε η θερμοκρασία σήμερα Μεγάλη Παρασκευή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σε σχέση με τη Μεγάλη Πέμπτη, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Ο χάρτης που ακολουθεί παρουσιάζει τις μέγιστες θερμοκρασίες που κατέγραψαν 412 αυτόματοι μετεωρολογικοί σταθμοί, με τις υψηλότερες τιμές να καταγράφονται στην Κρήτη όπου η θερμοκρασία έφτασε τους 35 βαθμούς Κελσίου στο νότιο Ηράκλειο. Σε αρκετές παραθαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου η θερμοκρασία ήταν έως και 10 βαθμούς χαμηλότερη από τις αντίστοιχες ηπειρωτικές περιοχές μακριά από τη θάλασσα καθώς η επιφανειακή θερμοκρασία της θάλασσας κυμαίνεται μεταξύ 16 και 17 βαθμούς Κελσίου.

kairospasxa-kairosmegaliparaskeui

Μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας προβλέπεται το Μεγάλο Σάββατο, ανήμερα την Πρωτομαγιά και την Κυριακή του Πάσχα 02/05 και πολύ πιθανό να σημειωθούν νέα θερμοκρασιακά ρεκόρ.

Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η απόκλιση τη θερμοκρασίας από τη μέση τιμή της περιόδου 1979-2010 σε ύψος περίπου 1500 μέτρων από το έδαφος. Όπως φαίνεται σε αυτόν, η θερμοκρασία των αερίων μαζών πάνω από τη χώρα μας την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται να είναι έως και 16 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από τη μέση τιμή της.

20210429_t850anom_

Η θερμοκρασία τόσο το Μέγα Σάββατο (01/05) αλλά και την Κυριακή του Πάσχα (02/05) αναμένεται να ξεπεράσει κατά τόπους τους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της Κεντρικής και Νότιας χώρας θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο – Πρωτομαγιά: Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα θα «θυμίσουν καλοκαίρι» με την θερμοκρασία να ξεπερνάει τους 35 βαθμούς Κελίου | newsbreak

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 7 με 8 βαθμούς Κελσίου φτάνοντας σε πολλές περιοχές τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

msavvato

Καύσωνας την Κυριακή του Πάσχα

Παραδοσιακές Ελληνικές συνταγές για το Πάσχα: ψητό αρνί, σούπα, μαγειρίτσα - Φτιάχνω μόνος μου

Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή. Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει, κυρίως στα ανατολικά, κατά τόπους τους 32 βαθμούς Κελσίου.

pasxa

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr