«Πλατεία Ελευθερίας» φαίνεται να έπαθαν στο Παρίσι αφού τσακώνονται για τα παγκάκια έπειτα από μια νέα απόφαση του Δήμου του Παρισιού. Οι κρατικές αρχές αποφάσισαν να βγάλουν σε δημοπρασία τα παγκάκια που κοσμούν τους δρόμους και τα πάρκα του από τον 19ο αιώνα και να τα αντικαταστήσουν με νέα μοντέρνα και «άσχημα», όπως χαρακτηρίστηκαν υπό την «πίεση» των αριστερών.

Οι αντίπαλοι της Αν Ινταλγκό, της σοσιαλίστριας δημάρχου της γαλλικής πρωτεύουσας, θεωρούν ότι η απόφαση αυτή είναι η ενδεικτική της «καταστροφής» της πόλης. Την κατηγορούν, μάλιστα, ότι αφήνει τα σκουπίδια να μαζεύονται στους δρόμους, την ώρα που ξεριζώνει τα κομψά αυτά αντικείμενα με μοντέρνα, όπως «αποδομημένα» παγκάκια και πλαστικές ζαρντινιέρες.

Σε μια πόλη με άφθονους καλοδιατηρημένους δημόσιους χώρους και χιλιάδες παγκάκια της, οι αλλαγές αυτές δεν περνούν απαρατήρητες. Τα καινούργια παγκάκια είναι, σύμφωνα με τον δήμο, φιλικά τόσο προς τους άνδρες όσο και προς τις γυναίκες.

Αρκετές γυναίκες διαμαρτύρονται πως όταν κάθονται στα παλιά παγκάκια, που βλέπουν προς τα διερχόμενα αυτοκίνητα, γίνονται αποδέκτες σεξιστικών και προσβλητικών σχολίων από τους οδηγούς και επιβάτες των οχημάτων. Αντίθετα, οι άνδρες θέλουν να βλέπουν τον δρόμο όταν κάθονται σε ένα παγκάκι, όπως αναφέρουν οι Times.

Η συντηρητική εφημερίδα Le Figaro κατηγόρησε την Ινταλγκό ότι έχει ασχημύνει την πόλη και αυτό δεν θα τη βοηθήσει αν θελήσει να βάλει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές.

Το παγκάκι του 19ου αιώνα, του αρχιτέκτονα Γκαμπριέλ Νταβιούντ, θα βγει σε δημοπρασία στις 18 Μαΐου.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.