Τη χρονιά που ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έκανε… όργια με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου, όλοι ήταν σίγουροι ότι ο Πολωνός αρχισκόρερ των Βαυαρών θα έπαιρνε τη Χρυσή Μπάλα για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Κι όμως η τελική επιλογή ήταν ο Λιονέλ Μέσι (τότε για 7η φορά, καθώς ακολούθησε η φετινή 8η) γεγονός που προκάλεσε πολλές συζητήσεις… Μόνο που το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο με πολύ κακό τρόπο για την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία δεν της έφτανε ότι βρέθηκε αντιμέτωπη με τις αρχές για πιθανή φοροδιαφυγή στην πολύκροτη μεταγραφή του Νεϊμάρ το 2017 , τώρα πλέον σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν διάφορα γαλλικά ΜΜΕ φέρεται να έχει εμπλακεί με αθέμιτο τρόπο στη διαδικασία ανάδειξης του Λιονέλ Μέσι ως του κορυφαίου το 2021!

Σύμφωνα με τις «Le Monde» και «Mediapart», η Παρί φαίνεται να ερευνάται από την Αστυνομία για πιέσεις και ύποπτα δώρα προς το «France Football», υπεύθυνο για την διοργάνωση της Χρυσής Μπάλας, προκειμένου το βραβείο να καταλήξει στην αγκαλιά του Αργεντινού.

Συγκεκριμένα από την πρώτη στιγμή που ο Μέσι πάτησε το πόδι του στο Παρίσι οι ιθύνοντες της Παρί προσπάθησαν να συσφίξουν τις σχέσεις τους με το γαλλικό περιοδικό και ιδίως με τον πρόεδρο, Πασκάλ Φερέ, με στόχο τη δημιουργία ενός «λόμπι» που θα προωθούσε τον 36χρονο αστέρα.

Σαν αντάλλαγμα ο Φερέ προσελήφθη για μερικούς μήνες ως υπεύθυνος επικοινωνίας της Παρί, έλαβε εισιτήρια για πολλούς αγώνες στο «Παρκ Ντε Πρενς», αλλά και εισιτήρια για πτήσεις «business class» που άγγιζαν τα εννιά χιλιάδες ευρώ.

Από την πλευρά του πάντως ο Φερέ και το περιβάλλον του διέψευσαν την οποιαδήποτε προσπάθεια προώθησης του Λιονέλ Μέσι εις βάρος άλλων υποψηφίων για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας, με τον ίδιο μάλιστα να τονίζει πως το 2021 ψήφισε ως κορυφαίο παίκτη τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Μια ψήφος ωστόσο που δεν αποδείχθηκε αρκετή, καθώς ο Αργεντινός κατάφερε να αφήσει τον Πολωνό στη δεύτερη θέση και να κατακτήσει την 7η Χρυσή Μπάλα της καριέρας του.

Διαβάστε ακόμη: