Δεν είναι ένα απλό ποδοσφαιρικό ματς ή μία ακόμη σύγκρουση γιγάντων στο Champions League. Είναι μία μάχη μεταξύ δύο σπουδαίων Ευρωπαϊκών ομάδων που διοικούνται από δύο διαφορετικά αραβικά κράτη. Η μεν Παρί από το Κατάρ η δε Σίτι από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα…

Και σ’ αυτή την ποδοσφαιρική έκδοση των χιλίων και μιας νύχτας, έχουμε τον Λιονέλ Μέσι σε ρόλο οικοδεσπότη να υποδέχεται τον παλιόφιλο του Πεπ Γκουαρδιόλα (που πολλοί πίστευαν ότι αν έφευγε από την Μπαρτσελόνα θα τον είχε πάρει στην Σίτι).
Παρί Σεν Ζερμέν-Μάντσεστερ Σίτι

Στο κάδρο υπάρχει και ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, ο νυν τεχνικός του Μέσι που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα μετά την αλλαγή που έκανε τον Αργεντινό στο ντέρμπι με την Λιόν, αλλά σίγουρα θα βρεθεί σε ακόμη πιο δύσκολη θέση αν σήμερα η ομάδα του δεν κερδίσει καθώς έχει προηγηθεί το 1-1 στην έδρα της Μπριζ στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Θύελλα Μέσι

Κι αν η θύελλα Μέσι φαίνεται να κοπάζει (μέχρι να ξαναφουντώσει;) στην Παρί τα εσωτερικά ζητήματα δεν λείπουν ποτέ με το νέο πονοκέφαλο να αφορά την κόντρα Εμπαπέ-Νεϊμάρ και γενικότερα την… περιθωριοποίηση του Γάλλου άσου που δείχνει να είναι ξένο σώμα στην Παρί των Λατίνων.

Το καλύτερο φάρμακο πάντως για τέτοιες ασθένειες είναι οι νίκες και δη οι Ευρωπαϊκές, αφού εντός συνόρων οι Παριζιάνοι εντός συνόρων (και χωρίς τον Μέσι) είναι ασυναγώνιστοι.

Κάτι ανάλογο, αλλά σε ένα πολύ πιο δύσκολο περιβάλλον, ισχύει και για την Σίτι η οποία βρίσκεται στη μέση μιας πραγματικής διαβολοβδομάδας που ξεκίνησε ιδανικά με το διπλό στην έδρα της Τσέλσι στο μεγάλο ντέρμπι της Premier League, συνεχίζεται με το σημερινό ματς στο Παρίσι και κλείνει με το επίσης εκτός έδρας ματς στην έδρα της Λίβερπουλ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ποτσετίνο υπολογίζει Μέσι, Βεράτι, Γκέιγ, αλλά όχι τον Ντι Μαρία που είναι τιμωρημένος.
Οι Γκιντογκάν, Ζιντσένκο είναι οι απουσίες της Σίτι, στην οποία επιστρέφει ο Στόουνς, αλλά δύσκολα θα είναι στο βασικό σχήμα.

Κι όποια ενδεκάδα κι αν επιλέξουν οι δύο προπονητές το σίγουρο είναι ότι ο αγωνιστικός χώρος του Παρκ Ντε Πρενς θα είναι γεμάτος ατόφιο ποδοσφαιρικό χρυσάφι καθώς Παρί και Σίτι είναι οι δύο πιο «ακριβές» ομάδες του πλανήτη.

Σύμφωνα με την έγκυρη ιστοσελίδα transgermarkt η αξία της Σίτι εκτιμάται στο 1 δισεκατομμύριο, 5 εκατομμύρια ευρώ και τις Παρί στα 997 εκατομμύρια ευρώ…

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

1ος όμιλος
22:00, Παρί Σεν Ζερμέν – Μάντσεστερ Σίτι (Cosmote Sport 2)
22:00, Λειψία – Κλαμπ Μπριζ (Cosmote Sport 8)

Βαθμολογία
1. Μαν. Σίτι 1 (6-3) 3
2. Παρί Σεν Ζερμέν 1 (1-1) 1
3. Μπριζ 1 (1-1) 1
4. Λειψία 1 (3-6) 0

2ος όμιλος
22:00, Πόρτο – Λίβερπουλ (Cosmote Sport 3)
22:00, Μίλαν – Ατλέτικο Μαδρίτης (Cosmote Sport 4)

Βαθμολογία
1. Λίβερπουλ 3 (3-2)
2. Πόρτο 1 (0-0)
3. Ατλέτικο Μ. 1 (0-0)
4. Μίλαν 0 (2-3)

3ος όμιλος
19:45, Άγιαξ – Μπεσίκτας (Cosmote Sport 3)
22:00, Ντόρτμουντ – Σπόρτινγκ (Cosmote Sport 7)

Βαθμολογία
1. Άγιαξ 3 (5-1)
2. Ντόρτμουντ 3 (2-1)
3. Μπεσίκτας 0 (1-2)
4. Σπόρτινγκ 0 (1-5)

4ος όμιλος
19:45, Σαχτάρ Ντόνετσκ – Ίντερ (Cosmote Sport 2)
22:00, Ρεάλ Μαδρίτης – Σέριφ Τίρασπολ (Cosmote Sport 6)

Βαθμολογία
1. Σέριφ Τίρασπολ 3 (2-0)
2. Ρεάλ Μαδρίτης 3 (1-0)
3. Ίντερ 0 (0-1)
4. Σαχτάρ Ντόνετσκ 0 (0-2)