Ο Δημήτρης Σιόβας, μετά από μια 4ετία στην ισπανική Πριμέρα, πρώτα στην Λεγκανές και μετά στην Ουέσκα, συνεχίζει να “κυκλοφορεί” στην αγορά ως ελεύθερος…

Εδώ που τα λέμε ο 33χρονος αριστεροπόδαρος στόπερ και την χρηματιστηριακή του αξία κρατάει (2.500.000 ευρώ) και δεν είναι ο μόνος. Μια ματιά στην λίστα των free agents και βλέπεις ονόματα κεντρικών αμυντικών με βαριά βιογραφικά και υψηλά κασέ, όπως των Σίντνει, Μανγκαλά, Μαϊκόν, Μουσάτσιο, Ντέντε και Κονέ…

Ο Σιόβας είναι αλήθεια πως στις αρχικές επιλογές του ήταν ή να έμενε στην Ισπανία σε ομάδα της πρώτης κατηγορίας για να διατηρήσει το κασέ του (κοντά στο 1.000.000 ευρώ) ή να επέστρεφε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ούτε το ένα βρήκε, ούτε το άλλο κατάφερε (για τους “ερυθρόλευκους” μπήκαν και… μεγάλα μέσα), παρότι 31 Αυγούστου έλυσε το συμβόλαιο του με την υποβιβασμένη Ουέσκα, για να εκμεταλλευτεί το “παράθυρο” των ελεύθερων…

Ο 33χρονος σεντερ μπακ πήρε έτσι ένα ρίσκο που φέτος δεν του βγήκε, σε αντίθεση με την περασμένη χρονιά (2020) που είχε κάνει μεταγραφή (από την Λεγκανές στην Ουέσκα) 17 Σεπτεμβρίου. Κράτησε στην Ισπανία σχετικά ψηλά το κασέ του και ως free agent, με αποτέλεσμα να μην ντιλάρει ούτε με Βαγιεκάνο (ήταν να πάει μαζί με τον Φαλκάο), ούτε με την Οσασούνα  ενώ στην Ελλάδα ο Ίλια Ιβιτς (ατζέντης του) βολιδοσκόπησε χωρίς πραγματική ανταπόκριση Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ (ο Άρης είναι…άλλη φάση). Στην πιάτσα των agents μάλιστα γνωρίζουν πως ο Ιβιτς κινητοποίησε Σεπτέμβριο μήνα και τις άκρες του στο Κατάρ, Αραβία για να του πάει μια καλή πρόταση αλλά δεν ψηνόταν πολύ για εκεί ο άσος!

Το “παράθυρο” του ΠΑΟΚ και το “εμπόδιο” Λουτσέσκου

Όλος ο παραπάνω πρόλογος για τον ολίγο ξεχασμένο Δημήτρη Σιόβα, γιατί οι κεραίες μου έπιασαν τις προηγούμενες ημέρες φρέσκιες…rumors για χάρη του.

Μπαίνω κατευθείαν , λοιπόν, στο παρασύνθημα: το όνομα του ακούγεται στον ΠΑΟΚ, έχει πέσει στο τραπέζι η υποψηφιότητά του και μάλιστα συζητείται ενόψει Γενάρη. Στο τέλος δεν ξέρω αν ανοίξει και η πόρτα του “δικεφάλου” αλλά προς το παρόν η πλευρά του Σιόβα βρήκε… ανοικτό παράθυρο για Τούμπα!

Να δώσω και κάποιες λεπτομέρειες. Ελλείψη τεχνικού διευθυντή στο κλαμπ, διοικητικοί του ΠΑΟΚ ή για να είμαι πιο ακριβής, από την διοίκηση, προωθείται η περίπτωση Σιόβα. Σε συνεννόηση βέβαια με τον προπονητή (Λουτσέσκου) και το τμήμα σκάουτινγκ αλλά και σε συνάρτηση με την επιστροφή και την κατάσταση που θα είναι ο Ίνγκανσον, πως έχει “βαρύνει” ο Βαρέλα, την συχνότητα των τραυματισμών του Κρέσπο και τα συνεχόμενα ματς εφόσον συνεχιστεί η ευρωπαϊκή παρουσία.

Η υποψηφιότητα Σιόβα στον ΠΑΟΚ προωθείται από τους υποστηρικτές του ως μια αξιόπιστη/έμπειρη λύση, ενός Έλληνα αριστερού στόπερ, που μπορεί να βοηθήσει στο μπιλντ απ από πίσω (την πρώτη γραμμή). Και επειδή είναι ελεύθερος μπορεί να ενσωματωθεί νωρίτερα και να ετοιμαστεί μέχρι τον Γενάρη που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής…

Από την άλλη όμως, υπάρχει ο Ραζβάν Λουτσέσκου που θέλει να προστατέψει το γκρούπ του, δεν θέλει να βάλει τώρα την μεταγραφολογία στα αποδυτήρια και γενικότερα δεν θέλει προσθήκη/απόκτηση/μεταγραφή στόπερ τον Γενάρη. Με τον Ρουμάνο κόουτς να στηρίζει τον (επίσης αριστεροπόδαρο και μπαλάτο) Γιάννη Μιχαηλίδη, από τον οποίο είναι πολύ ικανοποιημένος με την εξέλιξή του το τελευταίο διάστημα, για αυτό θα συνεχίσει ως βασικός.

Το “μεγάλο πρότζεκτ” Μιχαηλίδη, το νέο συμβόλαιο με μεγαλύτερη ρήτρα

Ο Λουτσέσκου θεωρεί τον Μιχαηλίδη “μεγάλο πρότζεκτ” για τον ΠΑΟΚ και εκτιμάει πως δεν πρέπει να έρθει παίκτης που θα σταθεί εμπόδιο στην ανάδειξή του, όταν υπάρχουν ήδη “υποστηρικτικοί” στόπερ στο ροστερ. Μάλιστα έχει πει και στο Ιβάν Σαββίδη πως αντιμετωπίζει τον Μιχαηλίδη ως “μεγάλο πρότζεκτ”, κάτι που άρεσε και ικανοποίησε απόλυτα τον ιδιοκτήτη.

Όπως δεν είναι τυχαίο ο τι έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις με την μανατζερική πλευρά του Μιχαηλίδη, την Rogon και τον Πολ Κουτσολιάκο, για την επέκταση του συμβολαίου του (λήγει το 2023). Με γενναία αναπροσαρμογή των ετήσιων αποδοχών του (οι τωρινές δεν ξεπερνάνε τα 70.000 αλλά έχει μεγάλα μπόνους συμμετοχών) και ταυτόχρονα αύξηση του μπάι άουτ που τώρα είναι στα 6.000.000 ευρώ.

Προφανώς και στον ΠΑΟΚ “γλυκάθηκαν” από τις πωλήσεις των Τζόλη, Γιαννούλη που απέφεραν πάνω από 20.000.000 ευρώ και βλέπουν στον Μιχαηλίδη την επόμενη… υπερήφανη πώληση τους. Για να συμβεί αυτό όμως, εκτός από την δουλειά του Λουτσέσκου μαζί του, θα πρέπει να συνεργαστούν και με το ισχυρό γερμανικό Γραφείο που τον εκπροσωπεί για να δημιουργήσουν την λεγόμενη υπεραξία. Τόσο απλά…

Για την ιστορία η σημερινή χρηματιστηριακή αξία του Μιχαηλίδη είναι 2.500.000 ευρώ (όσο δηλαδή και του Σιόβα). Πάνω κάτω αυτά ήταν και τα λεφτά που πήγαν στο πρόσφατο παρελθόν ως προτάσεις στον ΠΑΟΚ για τον 21χρονο στόπερ, απο γερμανική και ιταλική ομάδα, αλλά απορρίφθηκαν από τον Ιβάν Σαββίδη. Τότε το αφεντικό είχε δείξει την… ρήτρα, δηλαδή τα 6.000.000, που αν ήθελαν τα πλήρωναν και τον έπαιρναν. Κάτι που φυσικά δεν συνέβη..

Ο Σπανός θέλει ρεβάνς από Μελισσανίδη για Γιαννίκη και Αντωνόπουλο

Πώς τα φέρνει η ζωή (και η μπάλα μικρογραφία της είναι) καμιά φορά… Το προπονητικό γούστο (το λες κι απωθημένο) του Γιώργου Σπανού αυτό το καλοκαίρι (και φθινόπωρο) είχε το ονοματεπώνυμο… Αργύρης Γιαννίκης.

Δυο φορές, με διαφορά λίγων μηνών κι αφού μεσολάβησε ο Ανχελ Λόπεθ πριν απολυθεί, το αφεντικό τον έκανε χρυσό για να πάει στον Ατρόμητο, αλλά ο Γερμαναθρεμένος κόουτς είχε… μεγαλοπιαστεί. Περίμενε την ΑΕΚ και γερμανικές ομάδες! Τελικά επιβραβεύτηκε, έστω και καθυστερημένα, από την πρώτη αν και προηγήθηκε η πρόταση της Ινγκολσταντ (ουραγός στην Bundesliga 2), την οποία όμως, απέρριψε!

Γιατί τα αναφέρω αυτά; Πολύ απλά επειδή ο Γιαννίκης την Κυριακή θα κάνει ντεμπούτο στον “κιτρινόμαυρο” πάγκο, κόντρα στην ομάδα του μεγάλου φαν του, τον Ατρόμητο του Σπανού. Σημειολογικά ,λοιπόν, έχει την αξία του πόσο μάλλον όταν μιλάμε για δυο κλαμπ που έχουν ιδιοκτήτες/ηγέτες βέρους Νικαιώτες, οι οποία ποδοσφαιρικά/παραγοντικά ξεκίνησαν από τον Ιωνικό, πάνω, κάτω με την ίδια επιχειρηματική δραστηριότητα (πετρέλαια) και που μεταξύ των οικογενειών τους υπάρχει διαχρονικά ένας… ανταγωνισμός ανεξαρτήτως “τροπαίου” και “πεδίων”. Των Σπανών με τον Μελισσανίδη, για όσους δεν το κατάλαβαν.

Ο 41χρονος Γιαννίκης, λοιπόν, θα κοντραριστεί με τον 69χρονο Γιώργο Παράσχο έχοντας προηγουμένως “κλέψει” και έναν συνεργάτη του βετεράνου κόουτς από το τημ του στον Ατρόμητο. Συγκεκριμένα, τον αναλυτή του Γιάννη Αντωνόπουλο (ήταν βέβαια απο το 2015 στο Περιστέρι, είχε πάει με τον Τραϊνό Δέλλα), ο οποίος την περασμένη Κυριακή πήγε στον Αγγελόπουλο και παραιτήθηκε. “Με θέλει ο Γιαννίκης στην ΑΕΚ και δεν μπορώ να αρνηθώ μια τέτοια πρόταση” του είπε. Και όπως έχουμε ήδη αναδείξει στην στήλη, αυτό στο Περιστέρι κάπου θεωρήθηκε ανφαίρ λόγω τάιμιγκ αφού νέος κόουτς της ΑΕΚ θα έχει έτσι στο…πιάτο του όλα τα “μυστικά” της ομάδας του Ατρομήτου!

Ο Παράσχος ετοιμάζει έκπληξη με τον Γιαννιώτη

Ο Γιώργος Παράσχος πάντως, στο τρίτο του ματς ως προπονητής του Ατρομήτου, από οτι μαθαίνω επιφυλάσσει… εκπλήξεις στον Γιαννίκη. Με πρώτη και πιο ενδιαφέρουσα να αφορά πρόσωπο και μάλιστα στην θέση του τερματοφύλακα αφού τον αλλάζει. Για την ακρίβεια έφτασε η ώρα ενός παλιού γνώριμου…

Ο Ανδρέας Γιαννιώτης που πήγε στο Περιστέρι 18 Σεπτεμβρίου, κυριολεκτικά την τελευταία ημέρα του μεταγραφικού παράθυρου για τους ελεύθερους, θα κάνει το ντεμπούτο του στον φετινό Ατρόμητο κόντρα στην ΑΕΚ. Προσπέρασε τόσο τον μέχρι τώρα βασικό κι αναντικατάστατο Πίριτς (τον… περιμέναν να γυρίσει απο την Ουκρανία, όπου πήγε με την Εθνική Βοσνίας), όσο και τον “δεύτερο” Χρήστο Μανδά (αυτός γύρισε από την Ελπίδων χωρίς πρόβλημα με τον κορωνοϊό ,όπως έδειξαν και τα τεστ που έκανε στο Μαζαράκειο).