Έως τις 20 Αυγούστου παίρνει παράταση η απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση και τα άλση. Απαγορεύεται επίσης κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως, π.χ. οξυγονοκόλληση, ή καύση εύφλεκτης ύλης.

Παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση ως τις 20/08

Παράταση έως την Παρασκευή 20 Αυγούστου παίρνει η ισχύς της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ετέθη σε εφαρμογή στις 5 Αυγούστου και σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.

 

Ως τις 20 Αυγούστου παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση

Παράταση για μια εβδομάδα ακόμη, έως την Παρασκευή 20 Αυγούστου και ώρα 06:00, παίρνει η ισχύς της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ετέθη σε εφαρμογή στις 5 Αυγούστου και σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.

Επιπροσθέτως, για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως, π.χ. οξυγονοκόλληση, ή καύση εύφλεκτης ύλης.

Για κάθε παράβαση, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και στη δεύτερη, πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Αυτή είναι η δεύτερη παράταση που παίρνει η απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση κ.ο.κ.

Εξαιρέσεις από την απαγόρευση μετακίνησης σε δάση, περιοχές Natura και άλση

Η κυβέρνηση έχει εκδόσει ΚΥΑ με εξαιρέσεις από την απαγόρευση κάθε μετακίνησης, διέλευσης ή παραμονής σε περιοχές NATURA, δάση, εθνικούς δρυμούς, αισθητικά δάση και άλση.

Οι απαγορεύσεις εξαιρετικώς δεν καταλαμβάνουν:

  1. Κατοικημένες περιοχές,
  2. θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές,
  3. ποτάμια και λιμναία συστήματα και
  4. τουριστικές εκμεταλλεύσεις.

Δεν καταλαμβάνουν επίσης όσους μετακινούνται εντός του εθνικού οδικού δικτύου, με την επιφύλαξη της δυνατότητας επιβολής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε τμήματα του δικτύου αυτού από τα κατά περίπτωση αρμόδια όργανα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Αρμόδιες αρχές για την εφαρμογή της απαγόρευσης, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή του διοικητικού προστίμου του πρώτου και του δεύτερου άρθρου είναι η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (Ε.Α.Δ.)