Το εποπτικό συμβούλιο της Facebook διατήρησε το «μπλόκο» που έχει επιβληθεί στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μια απόφαση που ενδέχεται να σηματοδοτεί τον τρόπο με τον οποίο η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης θα αντιμετωπίζει ηγέτες που παραβιάζουν τους κανόνες της στο μέλλον. Το Facebook μπλόκαρε επ’ αόριστον την πρόσβαση του κ. Τραμπ στους λογαριασμούς του στο Facebook και στο Instagram, μετά τη βίαιη εισβολή υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, είχε δηλώσει τότε ότι «οι κίνδυνοι αν επιτρέψουμε στον πρόεδρο να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την υπηρεσία μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι απλά πολύ μεγάλοι».

Ο Τραμπ έχει αποκλειστεί οριστικά και από το Twitter, όπου έχει περισσότερους από 88 εκατομμύρια ακολούθους. Η Twitter Inc έχει ανακοινώσει ότι η απαγόρευση της πρόσβασης του Τραμπ είναι μόνιμη, ακόμη και στην περίπτωση που ο ίδιος θα είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ. Από την άλλη μεριά, η Alphabet Inc, που ελέγχει το YouTube, ανακοίνωσε ότι θα αποκαταστήσει το κανάλι του Τραμπ όταν αποφασίσει ότι ο κίνδυνος ξεσπάσματος βίας έχει μειωθεί.

Ο υψηλόβαθμος σύμβουλος του Τραμπ, Τζέισον Μίλερ, είχε δηλώσει στο Fox News τον Μάρτιο ότι ο πρώην πρόεδρος έχει σχέδια για την ενεργοποίηση της δικής του πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ προχωρά επίσης στην αποστολή σύντομων δελτίων Τύπου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ο Τραμπ αποχώρησε από το Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου, αποδίδοντας την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου από τον Τζο Μπάιντεν σε «νοθεία».

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.