Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με τις ειδικότητες και τον αριθμό των εισακτέων στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων που υποβάλλουν παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μεταξύ των ειδικοτήτων, περιλαμβάνονται «52 ειδικότητες υψηλής ζήτησης, τόσο από την αγορά εργασίας, όσο και από τους υποψηφίους καταρτιζόμενους», αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, όπως «τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής – πολυμέσα/web designer-developer/video games, τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας, τεχνικός εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στέλεχος διατροφής και διαιτολογίας, τεχνικός τεχνολογίας ενδύματος και υποδήματος – σχεδιαστής μόδας, στέλεχος δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας, εσωτερική αρχιτεκτονική διακόσμηση και σχεδιασμός αντικειμένων, τεχνικός βιολογικής/οργανικής γεωργίας».

Οι ειδικότητες αυτές δίνουν «διεξόδους και επιπλέον επιλογές»

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι δεν έχουν περιορισμό στο πλήθος επιλογών ΙΕΚ και ειδικοτήτων κατά τη συμπλήρωση του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου.

Προτεραιότητα του ΥΠΑΙΘ, επισημαίνει στην ανακοίνωση η υπουργός Νίκη Κεραμέως, είναι μεταξύ άλλων, «η ανάδειξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, ώστε να μετατραπεί σε συνειδητή επιλογή και εργαλείο απασχόλησης για τους πολλούς».

Η υπουργός καταλήγει λέγοντας, ότι οι ειδικότητες των ΔΙΕΚ «ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των επαγγελμάτων που προβλέπεται να έχουν εκθετική ανάπτυξη στο προσεχές μέλλον και δίνουν στις νέες και τους νέους μας διεξόδους και επιπλέον επιλογές».