Ευθεία επίθεση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τις Κάμαλα Χάρις με την οποία θα αναμετρηθεί στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ, στην πρώτη προεκλογική ομιλία αφού ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει την εκστρατεία για την επανεκλογή του, χαρακτήρισε την Χάρις «τρελή της ριζοσπαστικής Αριστεράς» που «θα καταστρέψει τη χώρα μας» αν εκλεγεί στο ανώτατο αξίωμα.

Μιλώντας στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, ο Τραμπ δεν έδειξε την παραμικρή διάθεση να φανεί συγκρατημένος έναντι της αντιπάλου του, την οποία αποκάλεσε «Κάμαλα η ψεύτρα».

Ακόμη περισσότερο, κατηγόρησε την Χάρις ότι τάσσεται υπέρ της «εκτέλεσης μωρών» με το πρόγραμμά της για την άμβλωση.

«Θέλει αμβλώσεις ως τον όγδοο και τον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης, ως τη γέννα, ακόμα και μετά τη γέννα, εκτελέσεις μωρών», υποστήριξε.

Αναφέρθηκε, τέλος, στην απόφαση του Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί, κατηγορώντας τους «ηγέτες του Δημοκρατικού κόμματος» πως ανάγκασαν τον απερχόμενο πρόεδρο να εγκαταλείψει κατά τρόπο «πολύ αντιδημοκρατικό».

«Τώρα, έχουμε νέο θύμα να νικήσουμε», είπε προτού καταφερθεί εναντίον της αντιπροέδρου, ειδικά για τα πεπραγμένα της στα πεδία της εξωτερικής πολιτικής και της μετανάστευσης.

«Αν αρχίσουμε να προηγούμαστε με 10 ή 15 μονάδες διαφορά στις δημοσκοπήσεις, πιστεύετε πως θα μας στείλουν τρίτο υποψήφιο;», κάγχασε.

Διαβάστε ακόμη: