Στα ύψη εκτοξεύτηκε το τελευταίο διάστημα η φήμη ενός ερασιτέχνη μουσικού από τη Νότια Αφρική, που σπάει πλάκα με τον ισχυρισμό του Ντόναλντ Τραμπ ότι μετανάστες από την Αϊτή τρώνε τις γάτες και τις σκύλους Αμερικανών στο Οχάιο.

Το τραγούδι «Eating the cats» («Τρώνε τις γάτες») της μπάντας The Kiffness για το fake news που επανέλαβε ο Τραμπ στο ντιμπέιτ με την Κάμαλα Χάρις στις 11 Σεπτεμβρίου έγινε viral συγκεντρώνοντας πάνω από 8,7 εκατ. θεάσεις μόνον στο YouTube σε διάστημα 12 ημερών.

«Άνθρωποι του Σπρίνγκφιλντ, παρακαλώ μην φάτε τη γάτα μου», τραγουδά ο front man του συγκροτήματος, Ντέιβιντ Σκοτ. «Γιατί να το κάνετε; Φάτε κάτι άλλο», συμπληρώνει κρατώντας μια πινακίδα με πιο υγιεινές επιλογές, ανάμεσά τους μπρόκολα, αβοκάντο και αυγά.

Ο Σκοτ είδε τη δημοτικότητά του να εκτοξεύεται στα ύψη αφότου άρχισε τα… νιαουρίσματα κατά του Τραμπ.

Ο ίδιος, βέβαια, λέει ότι δεν επιτίθεται σε κανέναν, αλλά ότι δίνει απλώς διατροφικές συμβουλές «φιλικές προς τις γάτες και τους σκύλους»: «Πιστεύω ότι η μουσική έχει έναν ισχυρό τρόπο να αφαιρεί την αρνητική ενέργεια και τα πολωτικά συναισθήματα, ειδικά με κάποιον όπως ο Ντόναλντ Τραμπ, που είναι τόσο πολωτική προσωπικότητα», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πριν τη συναυλία του συγκροτήματός του στο Παρίσι.

Ο τραγουδιστής που καυτηριάζει τον Τραμπ

«Εγώ θέλω η μουσική μου να ενώνει τους ανθρώπους. Και γι’ αυτό, πιστεύω, ότι γράφω τραγούδια που περιλαμβάνουν και ζώα. Γιατί τα ζώα ενώνουν τους ανθρώπους», είπε ο 36χρονος από το Κέιπ Τάουν.

Στο viral βίντεό του καταγράφεται η αντίδραση της έκπληκτης Κάμαλα Χάρις όταν ακούει τον ισχυρισμό του Τραμπ στη διάρκεια του πρόσφατου ντιμπέιτ, ενώ περιλαμβάνει και… φωνητικά από εξίσου έκπληκτα κατοικίδια.

Ο Σκοτ, που δηλώνει στο Χ «Χριστιανός, σύζυγος, πατέρας (και) ερασιτέχνης μουσικός, ​​είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι όλα τα έσοδα από το τραγούδι του – πάνω από 20.000 δολάρια μέχρι στιγμής – θα διατεθούν για κατοικίδια και αδέσποτες γάτες και σκύλους στο Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Το ενδιαφέρον ήταν τεράστιο, τόσο από Δημοκρατικούς, όσο και από Ρεπουμπλικανούς», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη: