Ο Νίκος Παππάς, τομεάρχης υποδομών και μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε σήμερα με τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ αλλά και με εκπροσώπους εργαζομένων της εταιρείας.

Παππάς και Γιαννούλης συναντήθηκαν σήμερα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ, Νίκο Χαιρέτα καθώς και με εκπροσώπους του Σωματείου Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Εργαζομένων Κίνησης.
«Η πανδημία να μη γίνει «εργαλείο» ιδιωτικοποίησης των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών και ισοπέδωσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων»
 
Συζητήθηκαν θέματα όπως η ανάγκη επίλυσης του κρίσιμου ζητήματος της αύξησης των δρομολογίων του μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του τραμ εν μέσω πανδημίας.
Αναφέρθηκαν επίσης σε θέματα σχετικά με την ολοκλήρωση έργων και επενδύσεων σε ολόκληρο το δίκτυο.
Θέματα που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις του προσωπικού συζήτησαν και με τον πρόεδρο του ΣΗΕΚ, Χρήστο Κούκη, τον γενικό γραμματέα Κώστα Δήμα αλλά και με εργαζόμενους.
«Η χθεσινή επίθεση κατά του υπαλλήλου του μετρό είναι απολύτως καταδικαστέα. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. οφείλουν να διασφαλίσουν ότι όλοι οι εργαζόμενοι των αστικών συγκοινωνιών, οι οποίοι υπερβάλλουν «εαυτόν» όλους αυτούς τους μήνες, θα συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους απρόσκοπτα και με απόλυτη ασφάλεια» δήλωσαν από κοινού οι δύο τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ.
«Στεκόμαστε, ακόμα, απέναντι σε φαινόμενα εκδικητικών μετακινήσεων υπηρεσιακών στελεχών, όπως έχουν καταγγελθεί για τη ΣΤΑΣΥ, ενώ θεωρούμε ότι η εφαρμογή του μέτρου της κινητικότητας πρέπει να προσαρμοστεί στις ανάγκες των Οργανισμών των αστικών συγκοινωνιών, ώστε ειδικότητες υψηλής εξειδίκευσης, όπως οδηγοί και μηχανικοί, να παραμένουν στα κρίσιμα πόστα τους» και κατέληξαν λέγοντας πως «Η πανδημία δεν πρέπει να γίνει «εργαλείο» ιδιωτικοποίησης των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών και ισοπέδωσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων».