Ο Πάπας Φραγκίσκος τέλεσε Θεία Λειτουργία στην κεντρική αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής «Χρήστος Λαμπράκης», όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό όργανο των Βαλκανίων. Τη Λειτουργία παρακολούθησαν από όλες τις άλλες αίθουσες του Μεγάρου Μουσικής, έως 2500 άτομα.

«Κατ’ αυτή τη δεύτερη Κυριακή της Παρουσίας ο Λόγος του Θεού μας παρουσιάζει τη μορφή του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή. Το Ευαγγέλιο υπογραμμίζει δύο όψεις: τον τόπο όπου βρίσκεται, την έρημο, και το περιεχόμενο του μηνύματός του, τη μεταστροφή. Έρημος και μεταστροφή: πάνω σ’ αυτό επιμένει το σημερινό Ευαγγέλιο, και αυτή η μεγάλη επιμονή μας δίνει να καταλάβουμε ότι αυτά τα λόγια μας αφορούν άμεσα. Ας τα δεχτούμε και τα δύο», τόνισε στον λόγο του ο Πάπας.

Τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα δηλαδή πληρότητα 50% και τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών τίμησε ο δήμαρχος Αθηναίων τον Πάπα Φραγκίσκο

Με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών, το οποίο αποτελεί την ύψιστη διάκριση της ελληνικής πρωτεύουσας, τίμησε τον Πάπα Φραγκίσκο ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και σε αναγνώριση του έργου, της κοινωνικής προσφοράς και της βαθιάς ευαισθησίας του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Η απονομή του Μεταλλίου στον Ποντίφικα πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, σε μια λιτή τελετή.