«Ο πολίτης πληρώνει πολύ ακριβά τα μεγάλα προβλήματα στη δημόσια υγεία και την ακρίβεια στην ενέργεια». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στην Πάτρα, μετά τις επισκέψεις του στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων, στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και στο Οικονομικό Επιμελητήριο Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

Ειδικότερα, μετά την επίσκεψή του στο «Καραμανδάνειο», ο Γιώργος Παπανδρέου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «είναι τραγικό, που η πολιτεία δεν έχει σκύψει με ευαισθησία πάνω σε αυτόν τον θεσμό, για να λειτουργεί κανονικά και άρτια, ενώ το θέμα των αναισθησιολόγων, που είναι κρίσιμο, θα μπορούσε να το λύσει».

Στην συνέχεια, επισκέφθηκε το νοσοκομείο «’Αγιος Ανδρέας», όπου στις δηλώσεις του επεσήμανε ότι «η λειτουργία του νοσοκομείου, προσφέρει μια δικλείδα ασφαλείας για τις υγειονομικές ανάγκες της περιοχής, και πρέπει μαζί με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο και το ‘Καραμανδάνειο’, να αποτελέσουν τη βάση ενός βιώσιμου και σύγχρονου δημόσιου συστήματος υγείας».

Κατόπιν, ο Γιώργος Παπανδρέου επισκέφθηκε το Οικονομικό Επιμελητήριο και σε δηλώσεις που έκανε σημείωσε ότι «η μεγάλη ακρίβεια τσακίζει οικονομικά τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, με αιχμή την πρωτόγνωρη κατάσταση στην αγορά της ενέργειας». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «επικρατεί προβληματική εικόνα στα δημόσια οικονομικά, με το χρέος να φτάνει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου να θυμίζει τις δραματικές μέρες του 2009, και την ανάπτυξη να στηρίζεται σε πήλινα πόδια».