Ο Πάμπλο Γκαρσία βρήκε την ευκαιρία, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα σε τηλεοπτικό σταθμό της Ουρουγουάης, να ρίξει τα «καρφιά» του για την απόφαση του Ιβάν Σαββίδη να τον απομακρύνει από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ.

«Δεν ξέρω αν με καλέσατε για να με συγχαρείτε που ήμουν Κυπελλούχος ή για να εκφράσετε τα συλλυπητήριά σας γιατί με έχουν ήδη απολύσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκαρσία.

Στη συνέχεια μίλησε για την πρώτη του επαφή με το ελληνικό ποδόσφαιρο, όταν 2008 αποφάσισε να αφήσει την Ισπανία για να αγωνιστεί στον Δικέφαλο του Βορρά. «Όταν έφτασα στην Ελλάδα σκέφτηκα: «Εδώ αν δεν παίξω ποδόσφαιρο θα με σκοτώσουν.  Ήρθα αναζητώντας ηρεμία».

Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ μίλησε επίσης για τους Φεντερίκο Βαλβέρδε, Λουίς Σουάρες και Πάολο Μοντέρο, τονίζοντας: «Ο Βαλβέρδε είναι η βελτιωμένη έκδοση του Κρος. Έχει περισσότερο πάθος, είναι πιο γρήγορος και πάνω απ’ όλα: Είναι Ουρουγουανός. Ο Πάολο (σ.σ. Μοντέρο) είναι ο αρχηγός των αρχηγών. Ήταν σημείο αναφοράς για την ομάδα. Ο Σουάρεζ είναι ένας παίκτης που έχει τα πάντα και είναι πολύ σημαντικό πως ακούει και επίσης… δαγκώνει».