Θα μπορούσαν να κλείσουν κι ένα βαγόνι τρένου. Είναι όλοι τους παίκτες του ΠΑΟΚ, οι περισσότεροι βασικά στελέχη (και) της φετινής ομάδας και πολλοί “παιδιά” του Λουτσέσκου. Για να έχετε μια πρώτη εικόνα, μιλάμε για μια ενδεκάδα με… τρεις αλλαγές. Οι 11 μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι, οι άλλοι 3 ολοκληρώνεται ο δανεισμός τους. Μπίνγκο!

Μετρήστε (μεγάλα) ονόματα, συμβόλαια, ηλικίες: Αντρίγια Ζίβκοβιτς (26), Βιεϊρίνια (35), Βαρέλα (33), Κρέσπο (34), Πασχαλάκης (32), Ίνγκανσον (28), Ροντρίγκο (28), Τσιγκάρας (21), Μπίσεσβαρ (33), Καγκάβα (32), Ζ. Ζίφκοβιτς είναι οι ελεύθεροι.

Μιτρίτσα (26), Ακπομ (26), Σίντκλει (28) δανεικοί αλλά τουλάχιστον με τον “δικέφαλο” να έχει βάλει οψιόν αγοράς τους!

Δανεικός από την Πάρμα είναι θεωρητικά και ο Κούρτιτς αλλά αυτός μέχρι το καλοκαίρι του 2023, που έτσι κι αλλιώς τελειώνει το συμβόλαιο του με τους “παρμετσάνι”.

Ιβάν Σαββίδης: Οι λόγοι για τους οποίους επέλεξα τον Λουτσέσκου

Η “αλεπού” Λουτσέσκου, το τέλος εποχής του τρέχοντος ρόστερ και “μυθικών” παικτών

Πρώτο συμπέρασμα: με δεδομένο πως οι 10 από τους παραπάνω 14 έπαιξαν στο “Καραϊσκάκης” (κι από τους άλλους ο ένας είναι ο αναπληρωματικός κίπερ και ο άλλο, ο…Ισλανδός τραυματίας), μιλάμε ουσιαστικά για την τελευταία σεζόν / το τέλος εποχής μιας ομάδας, ενός ρόστερ.

Και επειδή στα περίξ της Τούμπας είναι λίγο πολύ γνωστό, όπως και στους εκπροσώπους τους, πως οι περισσότεροι δεν θα ανανεώσουν/ θα χαιρετήσουν, το μοναδικό κίνητρο τους (εκτός από το να είναι σωστοί επαγγελματίες και να “ντοπάρονται” ψυχολογικά από τον “στρατηγό Ραζβάν”)είναι μπας και κλείσουν την σεζόν με ένα τίτλο. Ώστε με αυτό να “πουσάρουν” το φινάλε της καριέρας τους, στο τελευταίο τους σταθμό (ομάδα) / συμβολαιο που θα καταλήξουν /κάνουν!

Βέβαια γνωστή “αλεπού” ο Λουτσέσκου, προφανώς και δεν θέλει μεσούσης της σεζόν να βάλει την… μεταγραφολογία και την “συμβολαιολογία” στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ. Ούτε να πειραχτεί η συσπείρωση του πολυδιαφημισμένου γκρουπ του. Για τους ευνόητους λόγους…

Είμαι βέβαιος ομως, επειδή τον ξέρω/ερμηνεύω, πως στους περισσότερους από τους παραπάνω 14 ελεύθερους/δανεικούς έχει ανοίξει…παράθυρο στην ελπίδα και για την επόμενη σεζόν. Στο στυλ : “βοηθήστε με να πάρουμε το πρωτάθλημα και μετά εγώ είμαι εδώ για να πιέσω τον Σαββίδη για νέα συμβόλαια”. Και ο Ρουμάνος διαθέτει και πειθώ και εμπνέει ως “λογοτιμήτης” αφού το έχει πράξει και στην προηγούμενη θητεία του στην Τούμπα, την σεζόν του νταμπλ…

Μαμά και μπαμπάς Αντρίγια οι ατζεντηδες του, η “παραγγελία” του Ιβάν στην διοίκηση

Πάμε να πάρουμε μια, μια την κάθε περίπτωση: είναι αλήθεια πως για την ιδιοκτησία, διοίκηση ο Αντριγια Ζίφκοβιτς αποτελεί, μακράν του δεύτερου, την Νο 1 προτεραιότητα για ανανέωση. Και πιθανότατα να υπάρξουν εξελίξεις με την περίπτωση του ως τον Δεκέμβριο.

Αποκάλυψη: θα είναι από τους λίγους στους οποίους θα προσφερθεί συμβόλαιο του εκατομμυρίου ή για να είμαι πιο ακριβής plus 800.000 ευρώ. Με πρόθεση για 3ετές ή 4ετές, κάτι που αποτελεί και επιθυμία της πλευράς του διεθνή Σέρβου εξτρεμ.

Και δυο παράμετροι/λεπτομέρειες που έχουν την δική τους δυναμική και ίσως να μετρήσουν στο τέλος για το χάπι εντ.

Πρώτη, ατζέντηδες του Ζίφκοβιτς είναι οι γονείς του, ο πατέρας και η μητέρα του, που έχουν συστήσει το δικό τους μανατζερικό Γραφείο, με μοναδικό πελάτη τον γιό τους Αντρίγια!!

Όλη η οικογένεια,που κατεβαίνει συχνά στην Θεσσαλονίκη, όπως και ο παίκτης, περνούν ζάχαρη στον ΠΑΟΚ και στην πόλη και δεν θέλουν να το διακόψουν.

Δεύτερη, οι Ζίφκοβιτς έχουν και την δυνατότητα της απευθείας επαφής με το αφεντικό του ‘δικεφάλου”. Δεν είναι τυχαίο ,λοιπόν, πως ο Ιβάν Σαββίδης έχει διαμηνύσει σε Γκοντσάρεβα, Γκαγκάτση, Κυριάκο πως την ανανέωση Ζίφκοβιτς, όταν η διαπραγμάτευση/συζήτηση φτάσει στο τελικό στάδιο, θα την αναλάβει/χειριστεί ο ίδιος,προσωπικά!!

Με επιθυμία Ινγκανσον πάει την άνοιξη η συζήτηση για την ανανέωσή του, ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι Βαρέλα,Κρέσπο

Προτεραιότητα Νο 2 από τα συμβόλαια που λήγουν 30/6/2022, θα ήταν κανονικά ο Ινγκανσον. Ο ηγέτης της “ασπρόμαυρης” άμυνας, που τόσο του λείπει μέχρι τώρα. Από την εγχείρηση του ομως, τον περασμένο Μάιο, πάμε να μπούμε στον 6ο μήνα κι ακόμη να επιστρέψει…

Ξέρει , λοιπόν και ο Ισλανδός με τον μάνατζερ του, που έχουν υψηλές προσδοκίες κι απαιτήσεις, πως από τα… πιτς δεν μπορεί να “υποστηρίξει”/διεκδικήσει κι αυτός το…συμβόλαιο εκατομμυρίου που θέλει.Και επειδή ο ΠΑΟΚ δεν είναι διατεθειμένος, στο εν λόγω ταιμινγκ, να συζητήσει έστω και κοντινά ποσά, η πλευρά Ινγκανσον ζήτησε πρώτα να γυρίσει στην δράση, να ξαναγίνει ενεργός και να ανοίξουν νέο κύκλο επαφών/συζητήσεων για το συμβόλαιό του, όταν θα έχει μπει για τα καλά η άνοιξη. Κάτι που στην Τούμπα αποδέχτηκαν.

Άλλωστε και ο Ισλανδός γνωρίζει πως πρόθεση των “ασπρόμαυρων” είναι από τα 3 βαριά στοπερ του υπάρχοντος ρόστερ (Βαρέλα, Κρέσπο οι άλλοι δυο) να κρατήσουν αυτόν. Αλλά και στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν την επιθυμία του Ισλανδού να συνεχίσει/ανανεώσει…

Μια κατηγορία μόνος του ο Βιεϊρίνια, ο παράγοντας “Βαρέλα τζούνιορ”

Βιεϊρίνια/Βαρέλα/Κρέσπο/Μπίσεσβαρ είναι 4 ηγετικές μορφές σε αυτό τον ΠΑΟΚ, που θα μείνουν στην ιστορία του κλάμπ για την καθοριστική συμβολή τους στην κατάκτηση του νταμπλ. Συνολικά και οι 4 τον Ιούνιο θα ξεπερνάνε τα 136 χρόνια ζωής. Βέβαια και οι 4 είναι από τα πλέον αγαπημένα παιδιά του κόουτς Λουτσέσκου. Άλλωστε αν δεν είχε γυρίσει αυτός, πιθανότατα δεν θα έμεναν και οι Bαρέλα/Μπίσεσβαρ κι ας είχαν συμβόλαια.

Ο Βιεϊρινια είναι μια κατηγορία μόνος του και θα μείνει. Οι λεπτομέρειες για τον Πορτογάλο προσεχώς…Όσον αφορά στους Βαρέλα και Κρέσπο, πολύ δύσκολα θα είναι και στο επόμενο ρόστερ. Αν κάτι μπορεί να διασώσει τον πρώτο, είναι η παρουσία του γιού του στην Ακαδημία του ΠΑΟΚ, σέντερ φορ της Κ19 και μεγάλο αστέρι. Ισως ,λοιπόν, να του προσφερθεί μονοετές συμβόλαιο, αλλά με αποδοχές που δεν θα έχουν καμία σχέση με τις τωρινές (αγγίζουν την 700άρα).

Πασχαλάκης μένει, Ζίβκοβιτς φεύγει και Μπίσεσβαρ το μεγάλο ερωτηματικό

Στους τερματοφύλακες η τωρινή πρόθεση, με βάση και την σεζόν που κάνει, είναι να ανανεώσουν τον Πασχαλάκη και να αφήσουν να φύγει τον Ζίφκοβιτς. Για να βγουν το ερχόμενο καλοκαίρι στην αγορά για δυο γκολκιπερ (έναν έμπειρο κι έναν ταλαντούχο).

Στον Πασχαλάκη λογικά θα προσφερθεί 2ετές ή 3ετες συμβόλαιο, αλλά με κούρεμα στις τωρινές αποδοχές του. Πόσο θα είναι αυτό το “κούρεμα” θα εξαρτηθεί κι από το πως θα έχει κλείσει την σεζόν.Και ο διεθνής πορτιέρε και ο ΠΑΟΚ…

Οι Καγκάβα, Ροντρίγκο όχι μόνο δεν θα τους ανανεώσουν αλλά δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν …κουνήσουν μαντήλι από τον Γενάρη. Πιο πιθανό για τον Ιάπωνα αλλά και ο Πορτογάλος “κινδυνεύει” , εφόσον έρθει/αποκτηθεί άλλος δεξιό μπακ στο χειμερινό παζάρι.

Το μοναδικό ερωτηματικό, όσον αφορά στη πρόβλεψη απο το φθινόπωρο για το ερχόμενο καλοκαίρι, είναι ο Μπίσεσβαρ. Την τύχη του στον ΠΑΟΚ την κρατάει σε μεγάλο βαθμό Λουτσέσκου…