Ο ΠΑΟΚ έχει ένα μόνο δρόμο να διαβεί. Αυτόν που θα τον οδηγήσει στη νίκη απόψε το βράδυ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και την πανάξια κατάκτηση του 4ου πρωταθλήματος στην ιστορία του.

Απόψε, στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο ΠΑΟΚ έχει ραντεβού με τη δόξα. Το ξέρουν και το νιώθουν οι ποδοσφαιριστές και ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Μένει σ’ αυτό το ραντεβού, που οι ίδιοι, με την τεράστια προσπάθειά τους, φρόντισαν να κλείσουν, να φανούν συνεπείς.

Σε αυτό το ιστορικό ραντεβού έφθασε, καταπλήσσοντας φίλους κι αντιπάλους, με τις απίθανες αλλά και θαυμαστές πτήσεις του. Μία ακόμη απίθανη αλλά και θαυμαστή πτήση χρειάζεται ο «Δικέφαλος».

Η απόσταση οποία χωρίζει τον ΠΑΟΚ από την στέψη και την ενθρόνιση του δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Δεν ήταν καν στρωμένη με αγκάθια. Ήταν στρωμένη με «νάρκες» κι όμως… Ένα βήμα έμεινε για την κατάκτηση του 4ου πρωταθλήματος στην ιστορία του.

Με νίκη απέναντι στον Άρη ο «Δικέφαλος» στέφεται πρωταθλητής και κάνει τον ουρανό ολόδικο του καταπλήσσοντας και πάλι στο φινάλε μιας ιστορικής πορείας που ξεκίνησε τις 27 Ιουλίου με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ και ολοκληρώνεται με το 58ο παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι «ασπρόμαυροι» γνωρίζουν ότι ακροβατούν πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί δίχως το περιθώριο λάθους, δεν τους κάνει, λόγω ενός γκολ στην ισοβαθμία με την ΑΕΚ, ούτε μια ισοπαλία στο φινάλε της σεζόν.

Ο «Στρατηγός», Ραζβάν Λουτσέσκου, προετοίμασε τους παίκτες του για τον νυν υπέρ πάντων αγώνα, τον «τελικό της ζωής τους», ζητώντας αποφασιστικότητα, προσήλωση στον στόχο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Ο «Δικέφαλος» είναι αγκαλιά με τον πιο μάγκικο, ανατρεπτικό τίτλο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν σκεφτεί κανείς ότι στο 80ο λεπτό του εντός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ ήταν στο -10 από την «Ένωση» μπορεί να αντιληφθεί το απίστευτο come back των «ασπρόμαυρων», που έφεραν… Τούμπα την υπόθεση-τίτλος, με το «3/3» απέναντι στους τρεις μεγάλους της πρωτεύουσας και πλέον κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Τα γκολ του Κωνσταντέλια και του Σάστρε έφεραν την ανατροπή με την ΑΕΚ, Τάισον και Ζίβκοβιτς πήραν την σκυτάλη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για να έρθει η ώρα των αρχηγών, Τάισον, Ζίβκοβιτς και Βιεϊρίνια, στο θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού, άλλαξαν τα πάντα.

Απομένει, πλέον, ένα βήμα. Το τελευταίο. Το πιο απαιτητικό. Μόνο νίκη απέναντι στον παραδοσιακό αντίπαλο στην πόλη μέσα στο σπίτι του.

Διαβάστε ακόμη: