Μία ισοπαλία που μειώνει στο ελάχιστο πλέον τις ελπίδες του για να προλάβει τις ευρωπαϊκές θέσεις έφερε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ένα αποτέλεσμα που οφείλεται στην κακή απόδοση των παικτών του Τριφυλλιού, στην ατολμία του Λάζλο Μπόλονι αλλά και στον ανεκδιήγητο διαιτητή Γκεστράνιους, ο οποίος στέρησε από τους «πράσινους» τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους για να σκοράρουν.

Στο 78′ ο Καμπετσής έκλεψε τη μπάλα από τον Λύραντζη, αυτός τον κλώτσησε όμως ο επιθετικός του Παναθηναϊκού έμεινε όρθιος και έκανε την κάθετη στον Μακέντα, ο οποίος θα έβγαινε τετ-α-τετ με τον Πασχαλάκη. Αλλά αντί ο Γκεστράνιους να αφήσει το πλεονέκτημα και τη φάση να εξελιχτεί, σταμάτησε τη ροή του ματς και υπέδειξε το φάουλ του Λύραντζη στον Καμπετσή!

Ήταν μία ακατανόητη ενέργεια του Γκεστράνιους, ο οποίος δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να διεκδικήσουν ένα γκολ με ευνοϊκές προϋποθέσεις.

Μία απόφαση που προκάλεσε και την έκρηξη του Λάζλο Μπόλονι μετά τη λήξη του παιχνιδιού, με τον Ρουμάνο προπονητή να δηλώνει ότι «θα φέρουν διαιτητές ακόμα και από τη Μογγολία».

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο, o ΠΑΟΚ πίεσε ψηλά, πήρε την κατοχή της μπάλας και παράλληλα κατάφερε να πατήσει περιοχή δύο φορές, με τον Τζόλη ωστόσο να μην μπορεί να νικήσει τον Διούδη, σε καμία εξ αυτών, στο 7’ και στο 9’. Ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Σβιντέρσκι στο 13’.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του, που είχε πρώτος μια καλή φάση, με τον Ιωαννίδη ωστόσο να κάνει την κεφαλιά προς τα πίσω στο 5’, ασχολήθηκε πρωτίστως με το κλείσιμο των χώρων και έψαξε κυρίως από τα αριστερά κάποια γρήγορη αντεπίθεση.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο ορεξάτος, έψαξε περισσότερο το γκολ στο ξεκίνημα, με τον Μακέντα ωστόσο να μην μπορεί να το… βρει, ελέω Βαρέλα και κακού κοντρόλ, στο 50’ και στο 51’ αντίστοιχα.

Η φάση που καθόρισε πάντως το τελικό αποτέλεσμα και φέρει φαρδιά πλατιά την… σφυρίχτρα του διαιτητή Γκεστράνιους έγινε στο 78’, με τον Καμπετσή να μαρκάρεται αντικανονικά αλλά να προλαβαίνει να πασάρει στον Μακέντα, ο οποίος μπαίνει στην περιοχή και σκοράρει σε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη.

Ωστόσο, αντί να αφήσει το πλεονέκτημα, ο Φινλανδός ρέφερι φροντίζει να γυρίσει την φάση πίσω και να σφυρίξει φάουλ, «κιτρινίζοντας» μάλιστα και τον παίκτη που το… κέρδισε ενώ μετά, αναλογιζόμενος την «γκάφα» του ζητούσε μετά συγγνώμη από τους παίκτες του ΠΑΟ!

Στα τελευταία λεπτά, το παιχνίδι έγινε… ροντέο, με τον Βαρέλα να σώζει την ομάδα του στο 87’, σε νέα προσπάθεια του Μακέντα.

Για να ακολουθήσουν δύο καλές στιγμές από πλευράς ΠΑΟΚ, με την κεφαλιά «ψαράκι» του Σβαμπ και το σουτ του Κρμέντσικ, στο 89’ και στο 91’ αντίστοιχα.

Ο τελευταίος ζήτησε πέναλτι, για ανατροπή του από τον Βέλεθ, στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, σημείο στο οποίο ο Παναθηναϊκός έχασε την μεγάλη ευκαιρία να «κλέψει» το «τρίποντο», με τον Πασχαλάκη να λέει «όχι» στον Καρλίτος και το 0-0 να διατηρείται τελικά!

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Λύρατζης (80′ Ίνγκασον), Μπάμπα, Ντόουγκλας, Τσιγγάρας (56′ Σβαμπ), Τζόλης (55′ Μουργκ), Ελ Καντουρί (65′ Λάμπρου), Σβιντέρσκι (46′ Κρμέντσικ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Βέλεθ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Μαουρίσιο, Νιάς, Σανκαρέ (57′ Ενγκμπακοτό), Βιγιαφάνιες, Ιωαννίδης (69′ Καμπετσής), Μακέντα (88′ Καρλίτος).