Ο ΠΑΟΚ κέρδισε, στην πρεμιέρα του στο 2022 τον Παναιτωλικό 2-0, για την εξ αναβολής 16η αγωνιστική της Super League και μείωσε στους δύο βαθμούς τη διαφορά του από την 2η ΑΕΚ.

Η ομάδα του Λουτσέσκου δεν έπιασε σπουδαία απόδοση απέναντι σε μια ομάδα, τον Παναιτωλικό, που δεν έπαιξε μαζική άμυνα-όπως οι περισσότερες ομάδες στην Τούμπα- αλλά επέλεξε να κοντρολάρει τον ρυθμό του αγώνα μέσω σωστής κυκλοφορίας της μπάλας.

Ο Δικέφαλος του Βορρά ωστόσο βρήκε από το… πουθενά την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα στην Τούμπα.

Ο Μελίσσας έκανε άσχημο κοντρόλ και στην προσπάθεια του να το… σώσει και να διώξει, ανέτρεψε τον Κάρολ Σφιντέρσκι και έδωσε στον ΠΑΟΚ την ευκαιρία να πάρει προβάδισμα από τα έντεκα βήματα.

Ωστόσο ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού, διόρθωσε το λάθος του και κατάφερε να βγάλει με τα πόδια το χτύπημα του σπεσιαλίστα Γιασμίν Κούρτιτς, κρατώντας το μηδέν.

Ήταν αναμενόμενο ο ΠΑΟΚ να επηρεαστεί ψυχολογικά από αυτή τη φάση και φαινόταν ότι δεν είχε καθαρό μυαλό, από τις επιλογές των μεσοεπιθετικών του στις τελικές πάσες. Ωστόσο, η λύση δόθηκε τελικά από το σημείο του πέναλτι στο 29’ με τον Κούρτιτς αυτή τη φορά να νικάει τον Μελίσσα, με τον Ντουάρτε να υποπίπτει στην παράβαση. Παρά το γεγονός ότι η μπάλα βρήκε πρώτα στο στήθος του παίκτη του Παναιτωλικού και μετά στο χέρι, ο Ζαμπαλάς θεώρησε ότι το χέρι ήταν απλωμένο και ότι έκανε κίνηση προς την μπάλα, εξ ου και η παράβαση που υποδείχθηκε από τον VAR.

Μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, ο ΠΑΟΚ έχασε ακόμα δύο ευκαιρίες (34’ σουτ του Αουγκούστο, 45’+2’κεφαλιά του Σφιντέρσκι), αλλά ο Μελίσσας είχε τις απαντήσεις.

Οι προθέσεις των δύο ομάδων στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ξεκάθαρες, αφού ο ΠΑΟΚ ήθελε το δεύτερο τέρμα για να «σκοτώσει» το ματς, ενώ ο Παναιτωλικός έστω και δειλά έψαχνε τον τρόπο για να πλησιάσει τα καρέ των γηπεδούχων. Μάλιστα, στο 52’ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει με την μπάλα από την κεφαλιά του Βέργου να καταλήγει στο αριστερό δοκάρι, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μουργκ νικήθηκε επίσης από τον Μελίσσα που κράτησε σκορ στο επίπεδο του 1-0.

Όσο, μάλιστα, έμενε αυτό το εύθραυστο προβάδισμα των γηπεδούχων και έχαναν ευκαιρίες, όπως αυτή του Κούρτιτς στο 74’ που έδιωξε ο Φλόρες πάνω στη γραμμή, ο Παναιτωλικός δικαιολογημένα ήλπιζε και έπαιζε χωρίς να έχει χάσει τίποτα. Αυτό επιβεβαιώθηκε με τη στιγμή του 82’, όταν ο Καρέλης που είχε περάσει στο ματς, άφησε πίσω του εύκολα τον Μιχαηλίδη, γύρισε την μπάλα, αλλά πριν ο Βέργος τη σπρώξει στα δίχυα, ο Λύρατζης έδιωξε σε κόρνερ.

Τελικά, ο επίλογος γράφτηκε με το γκολ της εσωτερικής μεταγραφής του ΠΑΟΚ, με τον Ζαμπά στο 90’+2’ να πλασάρει εύστοχα έξω από την περιοχή, διαμορφώνοντας το 2-0.

Αμέσως μετά το γκολ ο Ζαμπά έτρεξε προς τον Ρουμάνο τεχνικό και τον αγκάλιασε.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Ροντρίγκο (62′ Βιεϊρίνια), Τσιγγάρας (70′ Σβαμπ), Κούρτιτς, Μουργκ (70′ Ζαμπά), Μιτρίτσα, Αουγκούστο, Σφιντέρσκι.

Παναιτωλικός (Αναστασίου): Μελίσσας, Λούι, Μαλής, Βργκοτς, Κορνέλιους, Τσιγγάρας (86′ Μπελεβώνης), Φλόρες, Ντουάρτε (75′ Καρέλης), Μπαρμπόσα (86′ Μόρσεϊ), Μεντόσα (75′ Μάρτενσον), Βέργος.