Η Λαμία έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ λόγω κυρίως του γρήγορου γκολ που πέτυχε ο Μαρτίνεθ, αλλά ο «δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να φτάσει στη νίκη και να σκαρφαλώσει στην κορυφή.

Προβάδισμα της Λαμίας

Η Λαμία με το… καλημέρα έδειξε την διάθεσή της να παίξει στα ίσα το ματς με τον ΠΑΟΚ και αυτό φάνηκε στο 7ο κιόλας λεπτό. Λάθος του Κοτάρσκι, με τον Μαρτίνεθ να το εκμεταλλεύεται και να ανοίγει το σκορ για τη Λαμία. Ο Κεντζιόρια ήλεγχε τη φάση, βάζοντας το σώμα του μπροστά, ο Κοτάρσκι όμως βγήκε λανθασμένα, με τον Μαρτίνεθ να κλέβει και να σουτάρει σε κενή εστία για το 1-0 της ομάδας του Βόκολου.

Στο 17ο λεπτό η Λαμία απείλησε ξανά, σκόραρε με τον Τσιλούλη, αλλά το γκολ της ακυρώθηκε για οφσάιντ. Συγκεκριμένα, ο Μαρτίνεθ έκανε την κάθετη στον Τσιλούλη, εκείνος πλάσαρε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι. Όμως ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι, η φάση ελέγχθηκε και από το VAR και τελικά δεν μέτρησε το γκολ λόγω οφσάιντ.

Ισοφάρισε ο Μιχαηλίδης

Λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου 45λέπτου οι Θεσσαλονικείς θα βρούν το γκολ της ισοφάρισης που έψαχναν. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μιχαηλίδης ισοφάρισε αφού βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι ανενόχλητος και με κεφαλιά νίκησε τον Κοσέλεφ. Μάλιστα ο νεαρός αμυντικός, αφιέρωσε το γκολ στον πατέρα του που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες και κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος να γυρίσει το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο και έδειξε την διάθεσή του στο 51ο λεπτό, όταν ο Οζντόεφ έκανε άσχημο κοντρόλ μέσα στην μικρή περιοχή, με τον Κοσέλεφ να διώχνει.

«Καθάρισε» ο Σβαμπ

Η πίεση απέφερε καρπούς για την ομάδα του Λουτσέσκου στο 70ο λεπτό. Ο Σβαμπ έκανε το κοντρόλ με το αριστερό, μετά την πάσα του Ζίφκοβιτς, και με βολίδα λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή νίκησε τον Κοσέλεφ για το 2-1 του ΠΑΟΚ.

Ο εκ των αρχηγών του ΠΑΟΚ, διπλασίασε τα γκολ του και έκανε 3 τα τέρματα της ομάδας του από την άσπρη βούλα στο 88ο λεπτό. Ο Κορνέζος ανέτρεψε τον Σαμάτα, με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο Σβαμπ ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν εύστοχος και διαμόρφωσε το 3-1 για την ομάδα του Λουτσέσκου.

Μάλιστα, οι παίκτες του Λουτσέσκου είχαν ευκαιρία και για 4ο γκολ, με το δοκάρι του Μπάμπα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στην Τούμπα.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Κεντζιόρια, Μιχαηλίδης, Σοάρες (46′ Ραχμάν Μπαμπά), Τσιγγάρας (46′ Μεϊτέ), Οζντόεφ (65′ Σβαμπ), Ντεσπόντοφ (46′ Τάισον), Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Σαμάτα.

ΛΑΜΙΑ: Κοσέλεφ, Φερέιρα, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Νούνιες (46′ Σαντάνα), Τζανδάρης (90′ Βασιλαντωνόπουλος), Τσιλούλης, Μαρτίνεθ (88′ Τόσιτς), Λέικ (78′ Στάνκο), Σλίβκα (78′ Μάλτσι).

Διαβάστε ακόμη: