Ο ΠΑΟΚ έφερε σε πέρας με επιτυχία την αποστολη πρόκρισης στους ομίλους του UEFA Europa Conference League. Σε ακόμη έναν ευρωπαϊκό «τελικό» ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε κυνικός στην έδρα του και «καθάρισε» την Χαρτς στα playoffs, νικώντας την με 4-0 και σε συνδυασμό με την νίκη του πρώτου ματς (1-2), «τσέκαρε» το εισιτήριό του για τους ομίλους της διοργανώσεις. Ο Τάισον άνοιξε τον χορό των τερμάτων στο 16ο λεπτό και τον έκλεισε στο 71ο έπειτα από υποδειγματική αντεπίθεση. Μπράντον Τόμας στο 23ο λεπτό και Κωνσταντέλιας στο 57ο λεπτό τα υπόλοιπα γκολ για τον δικέφαλο.

Ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» από νωρίς την πρόκριση

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τον επαναληπτικό της Τούμπας απέναντι στην Χαρτς με μία μόνο σκέψη, να «τελειώσει» την υπόθεση πρόκριση. Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, ο Βιεϊρίνια με ένα εντυπωσιακό σουτ με το αριστερό πόδι εκτός περιοχής στο 13ο λεπτό έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κλαρκ. Τρία λεπτά αργότερα ο Τάισον αποφάσισε να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του. Συγκεκριμένα, στο 16ο λεπτό ο ΠΑΟΚ κέρδισε ένα φάουλ στα αριστερά της περιοχής της Χαρτς, με τον Βραζιλιάνο να εκτελεί άψογα ότι είχε στο μυαλό του. Εκτέλεσε δυνατά και χαμηλά το φάουλ, στέλνοντας την μπάλα στην απέναντι (αριστερή) γωνία του Κλαρκ για το 1-0 του ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου είχαν πολύ καλή διάθεση και συνέχισαν να ασκούν πίεση για ένα δεύτερο γκολ, το οποίο και πέτυχαν 7′ λεπτά αργότερα και πάλι μετά μία πολύ όμορφη έμπνευση του Μπράντον Τόμας, αυτή τη φορά. Έπειτα από σέντρα του Κωνσταντέλια ο Σβάντ έδωσε με το κεφάλι πάσα στον Μπράντον, ο οποίος εκτέλεσε με πλάτη στο τέρμα και παίκτη κολλημένο πάνω του για το 2-0 του ΠΑΟΚ, το οποίο ουσιαστικά «τελείωσε» την πρόκριση.

Οι Σκωτζέζοι προσπάθησαν να ρίξουν τον ρυθμό για να αποφύγουν τις μεταβάσεις από πλευράς ΠΑΟΚ και να δημιουργήσουν τις στιγμές του μπροστά από την εστία του Κοτάρσκι. Έτσι, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην πρώτη τους τελική στο 34ο λεπτό, όταν ο Κεντ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ πήρε την κεφαλιά χωρίς να απειλήσει τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Στο 42ο λεπτό, ο Μπάμπα έκανε την σέντρα από τα αριστερά, ο Ζίβκοβιτς κατέβασε την μπάλα μέσα στην περιοχή και προσπάθησε να τροφοδοτήσει τον Μπράντον αλλά πρόλαβαν οι αμυνόμενοι και απομάκρυναν την μπάλα προτού εκτελέσει. Στα τρία λεπτά του έξτρα χρόνου, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία ώστε να μειώσουν το σκορ και να μπουν ξανά στο ματς. Ο Βάργκας μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, πάσαρε στον Κοχρέιν με εξουδετερωμένο τον Κοτάρσκι, πλάσαρε αλλά ο Βιεϊρίνια με «αυτοθυσία» έβαλε «στοπ» σχεδόν πάνω στην γραμμή.

Στο ίδιο τέμπο και το β’ ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες με την Χαρτς να προσπαθεί έχοντας την κατοχή να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του ΠΑΟΚ, όπως στο 47ο λεπτό όπου ο Κίνγκσλεϊ έκανε σέντρα σε δύο χρόνους με τον Κοτάρσκι να βγαίνει και να καθαρίζει την φάση. Στο 53ο λεπτό οι Σκωτσέζοι σπατάλησαν μία καλή ευκαιρία. Ο Κίνγκσλεϊ άλλαξε το παιχνίδι για τον Ατκινσον, εκείνος βρήκε τον Βάργκας που «έστρωσε» στον Κοχρέιν που εκτέλεσε, με την μπάλα να παίρνει ύψος και να φεύγει άουτ. Η Χαρτς συνέχισε να το ψάχνει αλλά και η κεφαλιά του Σάνκλαντ ένα λεπτό αργότερα είχε την ίδια κατάληξη. Και πάλι ο ΠΑΟΚ όμως έβαλε τους δικούς του όρους στο παιχνίδι, καθώς στο 57ο λεπτό και με τρεις επαφές (Κοτάρσκι – Ζίβκοβιτς – Κωνσταντέλιας), ο νεαρός άσος του δικεφάλου νίκησε τον Κλαρκ για το 3-0.

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ δεν σταμάτησε εκεί και βρήκε κι άλλο γκολ στο 71ο λεπτό, έπειτα από υποδειγματική εκδήλωση αντεπίθεσης μετά από κόρνερ της Χαρτς. Ο Μπράντον Τόμας «κουβάλησε» την μπάλα σχεδόν μισό γήπεδο, τροφοδότησε τον Τάισον που βγήκε τετ-α-τετ με τον Κλαρκ, τον οποίο δεν είχε πρόβλημα να νικήσει και «γράψει» το 4-0. Παρά την έκταση του σκορ ο ΠΑΟΚ συνέχισε την πίεση με τον Οζντόεφ να φτάνει σε τελική αλλά τον Κλαρκ να μπλοκάρει στο 83ο λεπτό. Μία κεφαλιά του Κεντ στο 85ο λεπτό δεν δημιούργησε πρόβλημα στον Κοτάρσκι που μάζεψε. Ο ΠΑΟΚ βρήκε ακόμη μία καλή στιγμή με τον Τζήμα στο 90ο λεπτό αλλά τον πρόλαβε ο Κλαρκ πριν φτάσει στην μπάλα και γίνει απειλητικός. Στα τρία λεπτά των καθυστερήσεων, η Χαρτς προσπάθησε να βρει το γκολ της «τιμής» με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λόουρι, την οποία μπλόκαρε εύκολα ο Κοτάρσκι.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Εκόνγκ, Βιεϊρίνια (Κεντζιόρα 64′), Τσιγγάρας (Οντόεφ 64′), Σβαμπ, Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς (Βρακάς 82′), Τάισον (Μουργκ 74′), Μπράντον Τόμας (Τζήμας 74′).

ΧΑΡΤΣ (ΜακΆβοϊ): Κλαρκ, Κεντ, Σίμπικ, Ρόουλς, Μπόις (Ταγκάβα 59′), Ντέβλιν, Κοχρέιν, Άτκινσον (Όφια 82′), Κίνγκσλεϊ (Ντένχολμ 66′), Σάκλαντ (Λόουρι 66′), Βάργκας.

Διαβάστε ακόμη: