Λίγες ώρες απομένουν για την πανσέληνο του Ιουλίου ή αλλιώς «Φεγγάρι του Ελαφιού». Η πανσέληνος του Ιουλίου έρχεται στις 24 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 05:36 το πρωί.

Σύμφωνα με τη NASA, η Σελήνη θα βρίσκεται απέναντι από τον Ήλιο το βράδυ της Παρασκευής 23 Ιουλίου, εντούτοις για αρκετές χώρες, η πανσέληνος θα είναι ορατή το Σάββατο. Μάλιστα, το ολόγιομο φεγγάρι θα φαίνεται στον ουρανό για περίπου τρεις ημέρες, από το απόγευμα της Πέμπτης, μέχρι και το πρωί της Κυριακής.

Τα αρσενικά ελάφια, τα οποία ρίχνουν τα κέρατα τους κάθε χρόνο, αρχίζουν να τα μεγαλώνουν πάλι τον Ιούλιο, εξ ου και το όνομα της Αμερικής για την πανσέληνο του Ιουλίου.

Μερικοί αναφέρονται σε αυτό το φεγγάρι ως βροντή, λόγω των καλοκαιρινών καταιγίδων αυτού του μήνα. Άλλα ονόματα περιλαμβάνουν το φεγγάρι σανού, μετά τη συγκομιδή σανού του Ιουλίου.

Πότε είναι η επόμενη πανσέληνος: Ιούλιος 2021 με το "Φεγγάρι του Ελαφιού"

Γιατί ονομάζεται Buck Moon (φεγγάρι του ελαφιού);

Τα ονόματα της πανσελήνου προέρχονται από διάφορα μέρη και πολιτισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Native American, Colonial American και ευρωπαϊκών πηγών.

Παραδοσιακά, κάθε όνομα πανσελήνου εφαρμόστηκε σε ολόκληρο τον σεληνιακό μήνα στον οποίο συνέβη, όχι μόνο στην πανσέληνο.

Το Buck Moon (φεγγάρι του ελαφιού)

Η πανσέληνος τον Ιούλιο ονομάζεται Buck Moon  επειδή τα κέρατα των αρσενικών ελαφιών (δολάρια) βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους ανάπτυξης εκείνη τη χρονική περίοδο.

Εναλλακτικά ονόματα του φεγγαριού του Ιουλίου

Αρκετά άλλα ονόματα για τη Σελήνη αυτού του μήνα αναφέρονται επίσης σε ζώα, όπως το  Feather Moulting Moon (Cree) και το  Salmon Moon , ένας όρος Tlingit που δείχνει πότε τα ψάρια επέστρεψαν στην περιοχή και ήταν έτοιμα για αλίευση.

Τα φυτά εμφανίζονται επίσης εμφανώς στα ονόματα της Σελήνης του Ιουλίου. Μερικά από τα αγαπημένα μας είναι  Berry Moon  (Anishinaabe), Moon When the Chokecherries είναι ώριμα  (Ντακότα), Μήνας του ώριμου καλαμποκιού  (Cherokee) και  Raspberry Moon (Algonquin, Ojibwe).

Οι Thunder Moon  (Western Abenaki) και  Halfway Summer Moon  (Anishinaabe) είναι εναλλακτικές παραλλαγές που αναφέρονται στον θυελλώδη καιρό και τη θερινή περίοδο.

Πότε θα μπορούμε να θαυμάσουμε την Πανσέληνο;

Το γεμάτο Buck Moon του Ιουλίου έρχεται – ανεβαίνει μετά το ηλιοβασίλεμα, την Παρασκευή 23 Ιουλίου.

Θα φτάσει στο μέγιστο φωτισμό του στις 10:37 μ.μ. Ανατολική ώρα εκείνο το βράδυ. Κοιτάξτε προς τα νοτιοανατολικά για να το δείτε να ανεβαίνει πάνω από τον ορίζοντα.