Ένας τραγουδοποιός που έχει σημαδέψει ανεξίτηλα το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, ο Πάνος Κατσιμίχας επιστρέφει στη δισκογραφία με ένα νέο άλμπουμ που έχει τίτλο «Το σπίτι με τις ακακίες» και κυκλοφορεί αποκλειστικά ψηφιακά από την Protasis Music. Πρόκειται για μια νοερή επιστροφή του καλλιτέχνη στο παρελθόν του, στα χρόνια εκείνα της ζωής του που, παιδί ακόμη, ονειρευόταν το μέλλον. Ένα μέλλον που αποδείχτηκε λαμπρό, καθώς μαζί με τον αδελφό του, τον Χάρη, μάς χάρισαν ανεπανάληπτες μουσικές στιγμές.

Νοσταλγικό λοιπόν, μελωδικό, ταξιδιάρικο, συγκινητικό είναι το μουσικό «Σπίτι με τις ακακίες» του Πάνου Κατσιμίχα που αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, πως οι αληθινές μουσικές αξίες, δεν χάνονται, όσα χρόνια κι αν περάσουν, αλλά παραμένουν ζωντανές, έτοιμες να προσφέρουν στο ακροατήριο κι νέα, υπέροχα μουσικά ταξίδια.

«Το Σπίτι με τις ακακίες,  είναι αυτό που σκέπασε με την αγάπη του τα παιδικά χρόνια, την εφηβεία και την επώδυνη πρώιμη ενηλικίωση. Έπειτα άρχισε ένα ταξίδι που μας τράβηξε μακριά και για πολύ καιρό. Σε αυτό όμως το σπίτι έγιναν όλα. Τα πρώτα διαβάσματα, οι πρώτες μουσικές, οι πρώτες αποφάσεις, το πείσμα για έναν δρόμο που είχα διαλέξει από παιδί κι ας μην το ομολογούσα, ούτε καν στον εαυτό μου. Ό,τι ακολούθησε μετά ήταν απλά θέμα χρόνου. Όλα έπρεπε να γίνουν.. και γίνανε» εξήγησε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Μετρονόμος», περιγράφοντας, μέσα σε λίγες προτάσεις όχι μόνον τη νέα του δισκογραφική δουλειά και ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής του.

Στο μουσικό αυτό «σπίτι» λοιπόν θα ακούσετε εννέα τραγούδια, τα περισσότερα σε μουσική, στίχους και ερμηνεία του Πάνου Κατσιμίχα που ακολουθούν το γνώριμο, βαθιά συναισθηματικό και πλούσιο σε εικόνες ύφος των Κατσιμιχαίων και ταξιδεύουν τον ακροατή άλλοτε σε μια παλιά γειτονιά κι άλλοτε πάλι σε θάλασσες μακρινές μέσα από υπέροχες μπαλάντες όπως «Τα παράξενα πουλιά του Σαν Φρανσίσκο» και το «Στις θάλασσες των ονείρων» (Κόρτο Μαλτέζε»).

Θα βρείτε επίσης διασκευές αγαπημένων τραγουδιών όπως το «Ωδή στο Γεώργιο Καραϊσκάκη» του Διονύση Σαββόπουλου, το «Αχ Ελλάδα σ΄ αγαπώ» του Μανώλη Ρασούλη και της Βάσω Αλαγιάννη σε μια ενορχήστρωση με έντονο παραδοσιακό χρώμα, το «Α hard Rain’s-a-gonna fall» του Μπομπ Ντύλαν, που ερμηνεύουν η Σοφία Τσέρου και ο Γιάννης Τσέρος και «Το τραγούδι της όστριας» του James Taylor σε ελληνικούς στίχους του Πάνου Κατσιμίχα.

Οι ερμηνείες του Πάνου Κατσιμίχα είναι εξαιρετικές, λες και δεν έχει περάσει ο χρόνος πάνω από τη φωνή του, ενώ σημαντική στο τελικό αποτέλεσμα είναι η συμβολή των πολύ καλών μουσικών που συμμετέχουν.

Διαβάστε ακόμη: