Αν και αναμενόταν μια χρονιά-ρεκόρ για τη βιομηχανία συναυλιών, το πιθανότερο είναι να κλείσει με απώλειες άνω των 30 δισ. δολαρίων, εξαιτίας της πανδημίας, σύμφωνα με μια αναφορά που δημοσίευσε η Pollstar την Παρασκευή.
-Βάσει των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, η Pollstar είχε εκτιμήσει πως η χρονιά θα έκλεινε με έσοδα 12,2 δισ. δολ. από πωλήσεις εισιτηρίων.
-Πλέον, η Pollstar προβλέπει πως το τέλος της χρονιάς θα έρθει με απώλειες 9,7 δισ. δολ., παρά τις εναλλακτικές προσπάθειες όπως, π.χ., οι διαδικτυακές συναυλίες.
-Οι εν λόγω απώλειες βασίζονται λαμβάνοντας υπόψη τα έσοδα που δημιουργεί κάθε εισιτήριο σε όλο το οικοσύστημα της βιομηχανίας συναυλιών.
-Σε αυτούς τους υπολογισμούς περιλαμβάνονται χορηγίες, πωλήσεις αξεσουάρ, μετακίνηση, εστίαση, διαμονή κ.ά.
Ο Ray Waddell της Pollstar εκτιμά πως η πώληση εισιτηρίων αναμένεται να αυξηθεί το 2021, λόγω των εμβολίων, των μοριακών τεστ και των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
87,1 εκατ. δολ. Τόσα μεικτά κέρδη συγκέντρωσε η τελευταία συναυλία του Elton John, “Farewell Yellow Brick Road Tour”, που διεξήχθη μεταξύ 30 Νοεμβρίου και 7 Μαρτίου. Ήταν η συναυλία που κατέλαβε την πρώτη θέση στη λίστα Top 100 Worldwide Tours της Pollstar. H Celine Dion ήρθε δεύτερη με 71,2 εκατ. δολ., τρίτη η Trans-Siberian Orchestra με 58,2 εκατ. δολ., τέταρτοι οι U2 με 52,1 εκατ. δολ.