Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη μεταξύ πρυτάνεων των Πανεπιστημίων και του Υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρυτάνεις συμφώνησαν οι εξετάσεις να γίνουν ψηφιακά προκειμένου να μη χαθεί το εξάμηνο. Μέσα στις επόμενες ώρες το Υπουργείο Παιδείας θα κάνει και σχετικές ανακοινώσεις.

Η απόφαση πάρθηκε καθώς περισσότερες από εκατό πανεπιστημιακές σχολές στη χώρα βρίσκονται υπό κατάληψη με τους φοιτητές να αντιδρούν στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Η συνεδρίαση της συνόδου των πρυτάνεων, πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα του υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη, προκειμένου να εξεταστούν εναλλακτικές λύσεις για τη διεξαγωγή των φοιτητικών εξετάσεων του εξαμήνου και κυρίως τη δυνατότητα να γίνουν εξ αποστάσεως, όπως έχει προτείνει με εγκύκλιό του το Υπουργείο Παιδείας.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια έχει ξεκίνησει η Εισαγγελία Πρωτοδικών που θέτει υπό έρευνα και όσους συμμετέχουν σε αυτές τις ενέργειες διαμαρτυρίας, αλλά και πρόσωπα στις διοικήσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Οι πρυτανικές αρχές προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο να χαθεί η εξεταστική περίοδος και κατ’ επέκταση και το εξάμηνο εξαιτίας των καταλήψεων. Απο πλευράς τους, οι φοιτητές που αντιδρούν στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Διαβάστε ακόμη: