Στα Μαθηματικά, τα Αρχαία Ελληνικά και την Βιολογία -ανάλογα με την ομάδα Προσανατολισμού στην οποία είναι- εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ).

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις συνεχίζονται αύριο Τρίτη, 7 Ιουνίου, όπου οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) θα εξεταστούν σε Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Για να δείτε τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών πατήστε ΕΔΩ.

Για να δείτε τα θέματα των Μαθηματικών πατήστε ΕΔΩ.

Για να δείτε τα θέματα της «Βιολογίας» πατήστε ΕΔΩ.

Μετά από τη σημερινή εξέταση, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν την Τετάρτη 8 Ιουνίου στα Λατινικά, στην Πληροφορική και στη Χημεία. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα για τις Πανελλήνιες εξετάσεις 2022 εδώ.

Υπενθυμίζεται ότι η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, εξεταζόμενοι και εξεταστές πρέπει να φορούν την προστατευτική μάσκα.

Οι βαθμολογίες των Πανελληνίων 2022 αναμένεται να ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθούν και τα Ειδικά Μαθήματα, ενώ οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Φέτος ο αριθμός των εισακτέων ανέρχεται σε 68.394.

Σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται οι θέσεις επιτυχόντων σε στρατιωτικές, αστυνομικές λιμενικές σχολές και σχολές του εμπορικού ναυτικού. Σε ό,τι αφορά στη μείωση των θέσεων κατά 9.000, οι ειδικοί λένε ότι δεν δεν έχει καμία σημασία, καθώς οι μειώσεις έγιναν κυρίως σε σχολές που δεν είχαν εισακτέους και δεν καλύφθηκαν ήδη από πέρυσι οι προσφερόμενες θέσεις.

Το υπουργείο Παιδείας, για το λόγο αυτό, ζήτησε από όλα τα τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης εφόσον το επιθυμούσαν να τροποποιήσουν τους συντελεστές (0,80 έως 1,20) της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Αρκετά τμήματα, βλέποντας άδεια αμφιθέατρα, τροποποίησαν τους συντελεστές, δηλαδή τμήματα που είχαν τον ανώτατο συντελεστή 1,20 τον μείωσαν, ενώ κάποια τμήματα «ανέβασαν» τους συντελεστές τους.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις ολοκληρώνονται την Παρασκευή 10 Ιουνίου για τους μαθητές των ΓΕΛ και την Παρασκευή 17 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠ.ΑΛ.

Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν στις 18-30 Ιουνίου.