Σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ ολοκληρώνουν τα εξεταζόμενα μαθήματα για τις Πανελλήνιες 2022 διαγωνιζόμενοι στην Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), την Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών) και την Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Για να δείτε τα θέματα της Ιστορίας πατήστε ΕΔΩ.

Για να δείτε τα θέματα της Φυσικής πατήστε ΕΔΩ.

Για να δείτε τα θέματα της Οικονομίας πατήστε ΕΔΩ.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 17 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ οι οποίοι εξετάζονται σε Υγιεινή, Προγραμματισμό Υπολογιστών, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης (ΑΟΔ) και Στοιχεία Μηχανικής.

Ακολουθούν οι εξετάσεις των Eιδικών Μαθημάτων 18-30 Ιουνίου.

Οι βαθμολογίες των Πανελληνίων 2022 αναμένεται να ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθούν και τα Ειδικά Μαθήματα, ενώ οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Φέτος ο αριθμός των εισακτέων ανέρχεται σε 68.394.

Σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται οι θέσεις επιτυχόντων σε στρατιωτικές, αστυνομικές λιμενικές σχολές και σχολές του εμπορικού ναυτικού. Σε ό,τι αφορά στη μείωση των θέσεων κατά 9.000, οι ειδικοί λένε ότι δεν δεν έχει καμία σημασία, καθώς οι μειώσεις έγιναν κυρίως σε σχολές που δεν είχαν εισακτέους και δεν καλύφθηκαν ήδη από πέρυσι οι προσφερόμενες θέσεις.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, εξεταζόμενοι και εξεταστές πρέπει να φορούν την προστατευτική μάσκα.