Οι υποψήφιοι των  πανελλαδικών εξετάσεων θα διεκδικήσουν 555 λιγότερες θέσεις στα ελληνικά πανεπιστήμια σε σχέση με πέρυσι.

Λιγότεροι στα κεντρικά πανεπιστήμια

Οι πρωτοετείς φοιτητές στα κεντρικά πανεπιστήμια θα είναι φέτος λιγότεροι και περισσότεροι θα είναι στα περιφερειακά. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει μεγαλύτερος ανταγωνισμός για μία θέση στις δημοφιλής κεντρικές σχολές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Νομική Αθήνας η οποία χάνει 35 θέσεις, ενώ η Νομική Κομοτηνής κερδίζει 29.

«Όσοι υποψήφιοι είναι μέτρια προετοιμασμένοι θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα και εκτιμώ ότι θα υπάρξει μείωση των βάσεων στα περιφερειακά» δήλωσε η φιλόλογος Γεωργία Τσουκάρη.

Ο Κόφτης

Φέτος δεν θα δούμε υποψηφίους να εισάγονται σε σχολές ακόμα και με λευκή κόλλα καθώς η ελάχιστη βάση εισαγωγής θα λειτουργήσει ως «κόφτης». Σύμφωνα με τον μαθηματικό Δημήτρη Παπαγιαννόπουλο, με την ελάχιστη βάση εισαγωγής κάποια τμήματα θα δεχθούν λιγότερους υποψηφίους σε σχέση με τον αριθμό που έχουν προκηρύξει, ενώ κάποια άλλα, πιθανόν, δεν θα δεχθούν εισακτέους. Ο ίδιος εκτιμά ότι περίπου 15.000 υποψήφιοι θα μείνουν εκτός τριτοβάθμιας.

Υπενθυμίζεται πως στις 14 Ιουνίου ανοίγει η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων για τα γενικά λύκεια και την επόμενη για τα επαγγελματικά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.