Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Βρήκαν «καύσιμα» οι τράπεζες – Πάμε για νέο ράλι στο Χ.Α. και διανομή μερίσματος

Εντυπωσιακά τα οικονομικά αποτελέσματα Α’ τριμήνου 2024 – Οι υψηλότερες των εκτιμήσεων οικονομικές επιδόσεις έφεραν και τις πρώτες συστάσεις για «αγορά» από τους ξένους οίκους – Σιγουριά Χρ. Μεγάλου και Π. Μυλωνά στους αναλυτές για διανομή μερίσματος στις Γενικές Συνελεύσεις του Ιουνίου

«Τρέχει» με χίλια ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής Αλεξανδρούπολης

-Μέτοχοι είναι ο Γιώργος Στάσσης (ΔΕΗ), Χρήστος Κοπελούζος (DAMCO) και Κώστας Ξιφαράς (ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ) – Σε 24 μήνες θα μπει σε πλήρη λειτουργία – Θα τροφοδοτεί όλα τα Βαλκάνια.

UNDERCOVER

Δεν φαίνεται να εκλέγεται στην Ευρωβουλή το πουλέν του Ανδρουλάκη, Ανδρέας Σπυρόπουλος • Ο Σπίρτζης επιδιώκει μια ηρωική διαγραφή από τον Στέφανο Κασσελάκη • Μπάχαλο η κατάσταση στο υπουργείο Εξωτερικών εξαιτίας της Αλβανίας και του Ράμα • Tο «καλωσόρισμα» του Καρανίκα στον Άρη Σπηλιωτόπουλο κόβει τον τσαμπουκά των ΣΥΡΙΖΑίων που ήθελαν να κάνουν αντάρτικο • «Δοκάρι», και όχι Δεκάρι, ο Θοδωρής Ζαγοράκης στο ΠΑΣΟΚ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Πρωταθλητές και χαμένοι τον Απρίλιο και το τετράμηνο
-H μικτή εικόνα στις τράπεζες και το «ράλι» Τιτάν, Σαράντη και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Χρονιά μετοχών και όχι δεικτών το 2024 – Παρελθόν τα… εύκολα κέρδη

Τα funds προσπαθούν να πουλήσουν τα ασημικά τους, με πανωτόκια, αφού πρώτα τα «φόρτωσαν» υποχρεώσεις! Αλλά δεν βρίσκουν…

-Για το πολύτιμο πετράδι της Αθηναϊκής Ριβιέρας -και όχι μόνο- ζήτησαν από εφοπλιστή που επενδύει αθρόα στο real estate 1 δισ. κι αυτός έδινε maximum 500 εκατ!
-Δύσκολη η κατάσταση στην αγορά, με το Δημόσιο να μην πληρώνει, τα επιτόκια ψηλά και τις τράπεζες να μη δίνουν εγγυητικές στους εργολάβους, ούτε μετά τις προκαταβολές!

Ο Χένρι Χόλτερμαν «μένει Ελλάδα»
-Μια ανάσα από το 10% της Alpha Bank ο Ολλανδός του Ελλάκτορα, υπό τις ευλογίες της ΤτΕ και τη σύμφωνη γνώμη των Ιταλών – Η Reggeborgh μεγαλύτερος μέτοχος της εμβληματικής τράπεζας, ξεπερνώντας την UniCredit που κατέχει το 9,6% – Απτή εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Βασίλη Ψάλτη!


Το μείζον ζήτημα με τα 700 εκατ. ευρώ που έχουν κατατεθεί από τα εκκαθαριστικά μέλη των Χρηματιστηρίων Αθηνών και Ενέργειας στην Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία δεν αποδίδει νόμιμους τόκους!


Τα «μυστήρια» του Αρχαιολογικού Μουσείου: Οι ιλιγγιώδεις -πρωτοφανείς- δωρεές δύο κορυφαίων εφοπλιστικών οικογενειών (Νικολάου Λαιμού – Σπύρου Λάτση), το Πάπιγκο, οι Γερμανοί μελετητές και ο ρόλος της Μενδώνη!


Σε γιγαντιαίο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο εξελίσσεται η αθέτηση από την COSCO των όρων που προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά.


Τι θα σημάνει για την παγκόσμια οικονομία μια επανεκλογή του Τραμπ

+ ART business

  • Η ομορφιά της μουσικής και η σχέση της με την ζωγραφική
  • Η προμηθεϊκή γλυπτική δημιουργία του Ροντέν
  • Χαδούλης: «Η ζωγραφική είναι προσωπική ανάγκη»

Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ την Μεγάλη Παρασκευή

Διαβάστε ακόμη: