ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ ο Παναθηναϊκός διέλυσε τον Βόλο, αφήνοντας πίσω του τα δύο άσχημα αποτελέσματα των προηγούμενων αγωνιστικών. Οι πράσινοι επικράτησαν με 5-1 του πρωτοπόρου, μέχρι το τέλος του αγώνα, Βόλου και προχώρησαν στην καλύτερη εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς διάβασε πολύ σωστά το παιχνίδι και χτύπησε τον Βόλο σε όλα τα αδύναμα σημεία του. Μάλιστα η κίνηση να μεταφέρει τον Καρλίτος σε πιο ελεύθερο ρόλο, του βγήκε στο μέγιστο βαθμό, καθώς ο Ισπανός επιθετικός πέτυχε δύο γκολ, μοίρασε μία ασίστ, ενώ κέρδισε κι ένα πέναλτι.

Από την άλλη πλευρά ο Γκιγέρμο Αμπασκάλ δεν άλλαξε την τακτική του σε σχέση με τα προηγούμενα ματς και το πλήρωσε ακριβά. Η φιλοσοφία του Αμπασκάλ ήταν και πάλι να παίξει στα ίσα τον αντίπαλο, έχοντας επιθετική φιλοσοφία, ωστόσο οι πράσινοι χτύπησαν στους ανοιχτούς χώρους κι εξέθεσαν την αμυντική λειτουργία του Βόλου.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε από το πρώτο ημίχρονο με το μαχαίρι στα δόντια και πραγματοποίησε όχι απλώς το καλύτερο πρώτο ημίχρονο της φετινής σεζόν αλλά και το καλύτερό του εδώ και αρκετά χρόνια. Οι πράσινοι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο γήπεδο και ότι βρήκαν συνολικά τέσσερα γκολ, μαρτυράει τα πάντα για την εικόνα του ματς.

Ο χορός των γκολ

Αρχικά στο 3’ ο Καρλίτος πίεσε τον Κλέιμαν, ο οποίος δεν απομάκρυνε, έχασε την μπάλα και δέχθηκε το γκολ, ενώ έπειτα ο Ρομέρο στο 4’ έκανε… τσαφ από τη σέντρα του Χατζηγιοβάνη, η μπάλα πήγε στον Ιωαννίδη, ο οποίος με ωραία κίνηση σκόραρε για το 2-0.

Στη συνέχεια ο Βόλος ισορρόπησε το παιχνίδι και είχε την μπάλα στην κατοχή του. Ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε χωρίς να υπάρχει εντολή, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια κλασσική ευκαιρία για γκολ παρά μόνο υποψίες. Αντίθετα οι πράσινοι που χτυπούσαν στην κόντρα, άγγιξαν και τρίτο γκολ στο 24’ με τον Καρλίτος να σουτάρει εκτός περιοχής αλλά να βλέπει τον Κλέιμαν να του αρνείται το γκολ.

Στο 29’ ο Ιωαννίδης έφυγε στον κενό χώρο αλλά το σουτ του σταμάτησε πάνω στον Κλέιμαν. Τρία λεπτά μετά (32’) ο Καρλίτος με μια υπέροχη πάσα βρήκε τον Ιωαννίδη, ο οποίος έσκαψε την μπάλα στο τετ-α-τετ που βγήκε αλλά είδε ξανά τον Κλέιμαν να του αρνείται το γκολ.

Τελικά το 3-0 ήρθε στην αμέσως επόμενη φάση. Για μία ακόμη φορά ο Καρλίτος ήταν μέσα στα πράγματα. Αυτή τη φορά όχι ως εκτελεστής αλλά ως πασέρ. Συγκεκριμένα στο 33’ έβγαλε μια εξαιρετική σέντρα με εξωτερικό φάλτσο προς τον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος με προβολή στην κίνηση σκόραρε.

Τελικά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και σε ακόμη μία κόντρα, ο Καρλίτος κέρδισε πέναλτι από τον Φεράρι κι έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του για ακόμη ένα γκολ. Την εκτέλεση ανέλαβε στο 45+1’ ο Βιτάλ, ο οποίος έκανε το 4-0 σκοράροντας μάλιστα για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετικό από το πρώτο. Ο Παναθηναϊκός έσβησε τις μηχανές του, μπήκε πιο χαλαρός στο γήπεδο κι αυτό γιατί το σκορ ήταν ήδη μεγάλο και το ματς είχε κριθεί. Από την άλλη πλευρά ο Βόλος παρά το εφιαλτικό πρώτο 45λεπτο, αντέδρασε, άλλαξε την ενδεκάδα του και πήρε τα ηνία του ματς.

Στο 48’ σημειώθηκε η πρώτη φάση με του δεύτερου μέρους, όταν ο Γκρίλο έπιασε μια κεφαλιά με τον Διούδη να μπλοκάρει. Στο 54’ ο Ρεγκατέν εκδήλωσε ακόμη μία επίθεση, σουτάροντας, όμως ο Διούδης είπε και πάλι «όχι». Ο Βόλος πίεζε αρκετά και τελικά στο 58’ ο Μπαριέντος εκτέλεσε το φάουλ με τον Γκιουλέν να πιάνει την κεφαλιά και να μειώνει σε 4-1.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν διάθεση να κυνηγήσουν όσα περισσότερα μπορούσαν και στο 59’ ο Μπαρτόλο σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Το μομέντουμ ήταν ξεκάθαρα για την ομάδα της Μαγνησίας, ωστόσο στο 69’ ο Παναθηναϊκός βρήκε γκολ. Ο Βιτάλ εκτέλεσε ένα κερδισμένο φάουλ, ο Βέλεθ πάσαρε με το κεφάλι στον Καρλίτος, ο οποίος έστειλε για πέμπτη φορά την μπάλα στα δίχτυα.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κώτσιρας, Βέλεθ (Σάρλια 76’), Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλος (Μαουρίτσιο 76’), Βιτάλ, Χατζηγιοβάνης (Παλάσιος 63’), Καρλίτος (Λούντκβιστ 71’), Ιωαννίδης (Μακέντα 71’).

Βόλος (Γκιγέρμο Αμπασκάλ): Κλέιμαν, Πουρίτα, Ρομέρο (Γκιουλέν 46’), Γκρίλο, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαρτόλο, Ρεγκατίν (Σοάρες 74’), Ροσέρο (Μπαριέντος 46’), Φερνάντες (Τερεζίου 74’), Φαν Βέερτ (Βοϊτόφσκι 74’).