Ένα ντέρμπι που τα είχε όλα. Τέσσερα γκολ, καλό θέαμα, ένα αμφισβητούμενο πέναλτι, ένταση, πάθος, αλλά και αποδοκιμασίες εναντίον του Γιάννη Αλαφούζου από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Τελικά ο ΠΑΟΚ πήρε μια σημαντική νίκη με 3-1. Μια νίκη που είχε την υπογραφή του Κούρτιτς. Ο Σλοβένος πέτυχε δύο γκολ, το δεύτερο με απευθείας φάουλ, μια «ζωγραφιά».

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει στο… κυνήγι του Ολυμπιακού (και της ΑΕΚ), ενώ ο Παναθηναϊκός που υπέστη την πρώτη του εντός έδρας ήττα έμεινε 9 βαθμούς μακριά από την κορυφή αλλά και εκτός εξάδας!

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Πίεσε ψηλά τον ΠΑΟΚ και κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του ματς.

Είναι ενδεικτικό πως κέρδισε κόρνερ στα… 47 δευτερόλεπτα, ενώ στο 6’ έκανε και την πρώτη του τελική, με το σουτ του Παλάσιος ωστόσο να είναι «χλιαρό» για να απειλήσει τον Πσσχαλάκη.

Ο ΠΑΟΚ άντεξε την πίεση, πήρε κι αυτός μέτρα μετά το δεκάλεπτο, με έντονο πρέσινγκ και από… το πουθενά μπόρεσε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλό του, στο 13ο λεπτό.

Αιφνιδίασε ο ΠΑΟΚ

Όταν ο Βιεϊρίνια έκλεψε από τον Χουάνκαρ, έδωσε στον Ζίβκοβιτς αυτός σέντραρε από αριστερά και ο επερχόμενος Άκπομ πέτυχε το 0-1 μέσα από την περιοχή!

Από εκείνο το σημείο και μετά, οι φιλοξενούμενοι πήραν τα «πάνω» τους ψυχολογικά, «μπλόκαραν» εντελώς το παιχνίδι του αντιπάλου τους ενώ έφτασαν μάλιστα πολύ κοντά και στο 0-2…

Με το διπλό σουτ του Μπίσεσβαρ και τις ισάριθμες «αποκρούσεις» του Βέλεθ, ενώ στην δεύτερη έγινε και χρήση VAR για ενδεχόμενο πέναλτι, στο 27’.

Μετά το ημίωρο, οι «πράσινοι» προσπαθούσαν ανορθόδοξα να βρουν λύσεις για να φτάσουν στην ισοφάριση, έχοντας πάντως δύο καλές στιγμές μέσα σε ένα δεκάλεπτο.

Ωστόσο, η κεφαλιά του Παλάσιος στο 32’ ήταν αδύναμη ενώ ο Χουάνκαρ απέτυχε εις διπλούν να νικήσει τον Πασχαλάκη, στο 43’…

Ενδιάμεσα, ο ΠΑΟΚ -που ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα- είδε τον Χουάνκαρ να… παίρνει την μπουκιά από το στόμα του Άκπομ, που έβγαινε απέναντι στον Μπρινιόλι.

Ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι για χέρι του Τέιλορ, με τον Ντελ Θέρο Γκράντε να συμβουλεύεται το VAR και να συνεχίζει το ματς, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λέπτου, ο Μπίσεσβαρ έχασε την ευκαιρία να σκοράρει.

“Απάντησε” ο Μαουρίσιο

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και να ψάχνουν τρόπο για να φτάσουν στο 1-1, κυρίως με «βαθιές» μπαλιές, ενώ η καλύτερη τους στιγμή προήλθε από «στημένη» μπάλα και την κεφαλιά του Σάρλια στο 53’, που απέκρουσε ο Πασχαλάκης.

Ο «δικέφαλος του Βορρά».. απάντησε στο αμέσως επόμενο λεπτό με την χαμένη ευκαιρία του Μουργκ, ενώ βλέποντας την δυσλειτουργία της ομάδας του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς Μαουρίσιο και Χατζηγιοβάνη.

Ο Βραζιλιάνος μέσος τον δικαίωσε με το… καλημέρα, αφού στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, από ασίστ του Καρλίτος, την έστειλε με φοβερό βολέ στο βάθος της αντίπαλης εστίας, μάλιστα, κάνοντας το 1-1 στο 59ο λεπτό!

Στην συνέχεια, το παιχνίδι έγινε… ροντέο, καθώς αμφότερες οι ομάδες έχασαν ευκαιρίες για να σκοράρουν, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει χωρους και να εκμεταλλεύεται τα πολλά εύκολα λάθη του αντιπάλό του.

Όμως, η κεφαλιά του Άκπομ στο 63’ ήταν άστοχη, το ίδιο κι εκείνη του Μαουρίσιο δέκα λεπτά μετά, ενώ ο Μπρινιόλι απέκρουσε τις προσπάθειες των Άκπομ και Ζίβκοβιτς μέσα σε ένα λεπτό.

Το αμφισβητούμενο πέναλτι και ο “ζωγράφος” Κούρτιτς

Τελικά, οι «ασπρόμαυροι» πήραν το προβάδισμα από την άσπρη βούλα, με τον Ντελ Θέρο Γκράντε να χρειάζεται πολύ ώρα και την βοήθεια της τεχνολογίας μέχρι να αποφασίσει για παράβαση του Βιγιαφάνιες επί του Μιχαηλίδη και τον Κούρτιτς να σκοράρει στο 85’ με πέναλτι!

Ενώ ο ίδιος παίκτης ήταν εκείνος που… έπιασε στον ύπνο τον όλο τον Παναθηναϊκό, πετυχαίνοντας με πολύ ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ το 1-3, στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα…

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (58’ Μαουρίσιο), Παλάσιος, Καρλίτος (78’ Μακέντα), Βιτάλ (58’ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (66’ Βιγιαφάνιες).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (33’ Ροντρίγκο), Εσίτι (86’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Μουργκ (70’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ (86’ Σβιντέρσκι).

Διαιτητής: Κάρλος Ντελ Θέρο Γκράντε.

Βοηθοί: Ίνιγο Πριέτο Λόπεθ, Γκονθάλο Γκονθάλες.

4ος διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης.

Διαιτητής VAR: Χοσέ Λουίς Μουνουέρα Μοντέρο.

Διαιτητής AVAR: Ανδρέας Μεϊντανας.